Zagrepcaninu 3,5 godina za 2 pokušaja ubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhovni sud odbacio je žalbu kao neosnovanu i potvrdio presudu Županijskog suda u Puli kojom je zbog dva kaznena djela pokušaja ubojstva Zagrepcanin Danijel Vilic (29) zvan Dado osuden na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i šest mjeseci.

Vilica je u srpnju 2010. godine sudsko vijece kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic proglasilo krivim jer je 13. sijecnja 2008. oko 1.30 sati ispred nocnog kluba Anaconda u Rovinju lopatom za beton teško ozlijedio redara Mirzeta Bajrektarevica i gosta kluba Dražena Petrovica. Na sudenju, a i u žalbi na prvostupanjsku presudu Vilic je naveo da je kobne veceri postupao u nužnoj obrani, ali mu ni prvostupanjski ni drugostupanjski sud nisu povjerovali.



Naime, Vilica su redari lokala Sead Biberic i Mirzet Bajrektarevic te vlasnik Leo Maršic sprjecavali da ude u lokal, a on je iz parkiranog kombija oceve tvrtke uzeo lopatu za beton i njome zamahivao prema Bibericu, Bajrektarevicu, Maršicu i drugim osobama. Govoreci da ce ih ubiti, Vilic je Bajrektarevica snažno udario strugacem za beton te mu nanio razderotine tjemena.

Rovinjac Dražen Petrovic slucajno je teško ozlijeden kada se Bajrektarevic, izbjegavajuci Viliceve nasrtaje lopatom, izmaknuo pa je strugac ubo Petrovica u desni pazuh. Mladic je zadobio osobito teške i po život opasne ozljede, a spašen je zahvaljujuci pravovremenoj lijecnickoj intervenciji.

Za pokušaj ubojstva Bajrektarevica Vilic je kažnjen s dvije godine i šest mjeseci zatvora, a za pokušaj ubojstva Petrovica s dvije godine. (M. KOŠTA)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter