Zagrepcanin poginuo u nesreci kraj Umaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U teškoj prometnoj nesreci koja se u petak oko 23.15 sati dogodila na županijskoj cesti Umag-Plovanija, neposredno pred ulaz u naselje Sveta Marija na Krasu, smrtno je stradao Vinko Cibaric (59) iz Zagreba, vozac sivog automobila Fiat Punto ELX slovenskih, odnosno koparskih registracijskih oznaka KP-KE-596. Njegov suvozac, B. M. (50) iz Umaga u nesreci je pak zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Prema podacima iz OKC-a PU istarske Zagrepcanin je Puntom upravljao iz smjera Plovanije kada je zbog neprilagodene brzine u lijevom zavoju izvan naseljenog mjesta, odnosno prije ulaza u naselje Sveta Marija na Krasu, izletio s kolnika, pri cemu se Punto više puta prevrnuo. Vozac Cibaric je ispao iz vozila i na mjestu preminuo.

-Od posljedica prometne nesrece na mjestu dogadaja smrtno je stradao vozac, dok je 50- godišnji suvozac iz Umaga vozilom Hitne medicinske pomoci umaškog Doma zdravlja prevezen u pulsku Opcu bolnicu gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede. Ocevid su obavili policijski službenici Umaške Policijske postaje, rekao nam je voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu Valter Opašic.

Zbog ocevida kojeg su obavili policajci Umaške policijske postaje cesta je bila zatvorena za sav promet do 3 sata, a promet se odvijao obilazno lokalnim cestama. Osim policije na mjesto nesrece izašli su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Umaga. Istražni sudac i Županijski državni odvjetnik nisu izlazili na mjesto nesrece. Uništeni Fiat Punto odvezla je vucna služba na umaški depo automobila. Pokojni Cibaric je, neslužbeno smo saznali, na umaškoj tržnici imao štand.

U Istri su se od pocetka godine dogodile cetiri prometne nesrece u kojima je živote izgubilo petero ljudi, Zagrepcanin Cibaric je dakle peta žrtva istarskih prometnica.


Podijeli: Facebook Twiter