Zagrepcani predali naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 3. kola Istria handball cupa: CO Zagreb - Göppingen 17:19 (9:13) - prekid u 48'. Sportska dvorana. Gledatelja 750. Suci: Matija Gubica i Boris Miloševic.
CO ZAGREB:
Šego, Bumbak, Maric 2, Brozovic, Stepancic, Kopljar 3, Matulic, Gojun 2, Horvat 4 (3), Šprem, J. Valcic 5, Vukic 1 (1), T. Valcic, Gal.
GÖPPINGEN:
Tahirovic, Rutschmann, Thiede, Schone 2, Lobedank 3, Markez, Anušic 1, Haas 3, Rnic 2, Schubert 2 (1), Horak 6.
Sedmerci
: CO Zagreb 4 (4), Göppingen 1 (1). Iskljucenja: CO Zagreb 4, Göppingen 4 minute.

Nakon što su osvojili prva dva izdanja turnira igrana u Porecu, rukometaši CO Zagreba predali su naslov Istria handball cupa, trece izdanje kojega se protekla tri dana igralo u novoj novigradskoj sportskoj dvorani. Ono što u protekle dvije godine nije pošlo za rukom Gummersbachu, pošlo je drugom njemackom bundesligašu, Göppingenu koji je tako u svom premijernom nastupu na turniru s trona skinuo hrvatskog prvaka i postao pobjednik turnira.

Posljednji susret treceg kola turnira izmedu CO Zagreba i Göppingena, u kojem se odlucivalo pitanje pobjednika, nije medutim odigran svih 60 minuta. Naime, velika vrucina izvan dvorana uzrokovala je i veliku vlažnost u samoj dvorani, zbog cega se parket sve više tijekom utakmice pretvarao u klizalište. Tako su u 48. minuti pri vodstvu Göppingena 19:17 uvjeti za igru postali nemoguci i prijetila je velika opasnost da se netko od igraca ozlijedi.

Upravo su Nijemci zatražili prekid utakmice, jer su ionako vec od ranije imali pregršt prvotimaca izvan stroja, pa su u tom susretu nastupali sa svega 11 igraca, od kojih su dva bili vratari. Göppingen je ponudio da se utakmica proglasi neoducenom, s cime njihova titula ionako ne bi došla u pitanje, no Zagrepcani su pristali da se utakmica registrira do tog trenutaka postignutim rezultatom u korist Nijemaca 19:17.

Što se utakmice tice Göppingen je prakticki cijelo vrijeme vodio i s cetiri-pet golova prednosti, a CO Zagreb je upravo u zadnjem kvartalu ogleda uspio prednost spustiti na krajnjih minus dva. (K. KLARIC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter