Zagrepcani obranili naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometaši CO Zagreba obranili su naslov na Porec handball cupu, medunarodnom turniru rukometaša što se drugu godinu zaredom protekla tri dana igrao u najvecoj istarskoj dvorani Žatika.

Hrvatski prvak u velikoj mjeri svoju pobjedu u finalu mora zahvaliti odlicnom Marinu Šegi na vratima koji je branio cijeli susret i prikupio 17 obrana «skinuvši» cetiri sedmerca od ukupno cak 11 prilika koje je bundesligaš dobio za poentiranje s crte od sedam metara.

Nakon izjednacenog pocetka momcad trenera Nenada Kljajica pocela se «odljepljivati» od osme minute kada je Šego obranio prvi sedmerac, a potom i «zicer» Vedranu Zrnicu, te je omogucio svojoj momcadi dvije lake kontre s kojima su Zagrepcani od 5:4 otišli na 7:4.

Hrvatski strucnjak na klupi njemacke momcadi Sead Hasanefendic odlucio se za taktiku «iskljucivanja» Ivana Balica iz igre pa mu je vec od prve minute dodijelio «flastere». Najbolji igrac svijeta izašao je prvi puta iz igre u 19. minuti i u nastavku je tek povremeno ulazio, dok je od zagrebackih udarnih snaga Manuel Štrlek igrao samo u drugom poluvremenu, a Gorazd Škof pored raspoloženog Šege na vratima nije ni trebao ulaziti u igru.

Iz redova njemackog kluba valja istaci i vrlo dobrog vratar Vjenceslava Somica koji je, kao i Josip Valcic ovoga ljeta u Gummersbach stigao upravo iz CO Zagreba.

U utakmici za trece mjesto Vaszprem je pobijedio Cimos iz Kopra, dok je u susretu za peto mjesto njemacki Melsungen savladao danski Bjerringbro Silkeborg.

Finale drugog Porec handball cupa: CO Zagreb – Gummersbach 32:28 (19:13). Dvorana Žatika. Gledatelja 800. Suci: Vjekoslav Lovric i Hrvoje Petkovic (oba Hrvatska).

CO ZAGREB: Šego (13+4), Škof, Pešic, Maric, Kopco, Koljar 2, Stepancic 3, Jakšic, Špiler 1, Gojun 5, Štrlek, Horvat 5, Vukic 6, T. Valcic 6, Bogunovic 1, Balic 1, Gal 2.

GUMMERSBACH: Somic (11+2), Stojanovic, Krantz 2, Wagner 5 (4), Schindler 6, Vukovic 3, Zrnic, Anic 2 (1), Wiencek 2, Rother 2, Lutzelberger 1, Eisengkratzer, Teppich 2 (1), J. Valcic 2, Pfahl 1.Sedmerci: CO Zagreb 2 (0), Gummersbach 11 (6). Iskljucenja: CO Zagreb 2 minute.


Podijeli: Facebook Twiter