Zagrebacki tramvaji s ateistickim porukama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec u drugoj polovini rujna zagrebackim ulicama mogao bi voziti tramvaj s natpisom «Bez boga, bez gospodara». Bojana Genov, koordinatorica Ženske mreže Hrvatska, udruge koja je clan Koalicije za sekularizam, tvrdi da su postigli zasad samo usmeni dogovor sa Zagrebackim holdingom da se na tramvaje postave plakati s tom porukom. Plakatima bi trebala biti oblijepljena tri vozila. Slicne akcije provedene su dosad u Španjolskoj, Italiji i Engleskoj.

Prica o tramvaju s ateistickom porukom pocela je još u proljece ove godine. Aktivisti su tada tvrdili da su ZET-u platili postavljanje plakata, ali da je tramvaj vozio samo jedan dan, nakon cega je povucen iz prometa. Iz ZET-a su, pak, tvrdili da nikakav ugovor nije sklopljen, ali i da sadržaj oglasa nije u skladu s marketinškom politikom ZET-a. Jedan od problema navodno je bila cinjenica da plakat nije bio potpisan pa se moglo zakljuciti da je ateisticka poruka zapravo stav samog ZET-a.

No, cini se da je to sada razriješeno jer Genov istice da ce tramvaji koji od jeseni budu nosili spomenuti natpis imati i potpis Koalicije za sekularizam. Koalicija je, inace, kako tvrdi Genov, zbog skidanja plakata s tramvaja zaprijetila i tužbom pa pretpostavljaju da je i to razlog moguceg popuštanja.


Podijeli: Facebook Twiter