Zagrebački solisti i Jacques Houdek sutra na Sv. Agnjiji

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Koncert Zagrebačkih solista i Jacquesa Houdeka koji sutra od 21 sat nastupaju na Sv. Agnjiji, otvorit će ovogodišnje Rakljansko kulturno ljeto. Bogat ovoljetni kulturni program novinarima su predstavili u ime Turističke zajednice općine Marčana načelnik Predrag Pliško te u ime organizatora Rakljanskog kulturnog ljeta Klaudio Knapić, predstavnik KUD-a Mate Balota i marčanskog DVD-a. Načelnik Pliško je naglasio da je program osmišljen tako da zadovolji različite ukuse i uzraste.

Najljepši vidikovac i uvala

Ovoljetna novina je događaj najavljen za 6. kolovoza - pod nazivom "Stazom Stjepana Hausera" u uvali Luka, jednoj od najljepših, ako ne i najljepšoj uvali na istočnoj obali istarskog poluotoka, posjetitelje će dočekati Ivo Amulić i gosti iznenađenja. Više o manifestaciji znat će se uoči događaja.

Kulturni program na brdu pored crkvice sv. Agnjije nastavlja se u ponedjeljak, 24. srpnja, gostovanjem zagrebačke glumačke družine Histrioni. Dolaze s predstavom "Gastarbajteri" prema tekstu Mate Matešića i u režiji Zorana Mužića, a glavne uloge tumače Ankica Dobrić i Joško Ševo. Na istom prekrasnom vidikovcu ponad Raklja 11. kolovoza nastupaju "Istarske dive" - Radojka Šverko, Lidija Percan i Vesna Nežić Ružić.

"Rakalj u srcu", tradicionalna folklorna manifestacija koja se održava već 22 godine zaredom, najavljena je 5. kolovoza. Domaćini KUD "Mate Balota" ugostit će HKUD Kolo iz Subotice, KUD Jelačić iz Novog Sada, KUD Izvor iz Generalskog Stola te folklorno društvo iz Crne Gore. Ovogodišnji program Rakljanskog ljeta završava kulinarskom manifestacijom "U rakljanskom loncu" koja se održava 9. rujna u sklopu proslave Male Gospe, zaštitnice Raklja.

Pokrovitelj Milan Bandić

Kompletan program Rakljanskog ljeta odvija se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a sufinanciraju ga Odjel za kulturu grada Zagreba te Općina i Turistička zajednica Marčane. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter