Zagrebački holding prodaje kamp Veli Jože u Savudriji

Kamp Veli Jože (M. MIJOŠEK)
Kamp Veli Jože (M. MIJOŠEK)

Zagrebački holding raspisao je danas međunarodni javni natječaj za prodaju kampa Veli Jože u Boroziji kraj Savudrije, s početnom cijenom od 22,7 milijuna eura (bez PDV-a).

Radi se o terenu od 303.543 četvornih metara travnjaka i mediteranske šume, s recepcijom, restoranom, sanitarnim čvorovima, sportskim igralištima, kamp parcelama i drvenim kućicama na izuzetno atraktivnoj poziciji uz more. Nekretnina se prodaje prema trenutnom stanju zemljišno knjižne dokumentacije, po principu "viđeno - kupljeno".

Kamp koji je dijelom rezerviran za kampere, a dijelom za boravak i aktivnosti djece i mladih, danas su obišli novinari, u pratnji njegovog voditelja Ivana Papca te Senke Knežević, u Zagrebačkom holdingu zadužene za odnose s javnošću.

- Natječaj je otvoren do 28. veljače, a svi zainteresirani kupci kamp mogu razgledati do 26. veljače. Uprava Zagrebačkog holdinga odlučila je ponuditi tržištu sve djelatnosti za koje su stručnjaci procijenili da ne donose dobit koju bi mogle donositi na tržištu i krenulo se od Velog Jože. Govoriti o tome koja bi nekretnina mogla biti sljedeća u ovom trenutku je preuranjeno. Novac od prodaje se preusmjerava u djelatnosti koje su od strateškog interesa za Zagrebački holding, rekla je Knežević.

Na pitanje što ova prodaja znači za Istru i ovdašnju turističku djelatnost odgovorila je da "taj poslovni potez treba promatrati u svjetlu privlačenja potencijalnih investitora". "To je dobro ne samo za Istru, već je to doprinos cjelokupnom hrvatskom turizmu i razvoju turističke ponude", istaknula je. Naglasila je i da je vlasnik nekretnine u cijelosti Grad Zagreb, što potvrđuju zemljišno knjižni izvaci. Upitana hoće li kamp biti otvoren slijedeće sezone, rekla je da ne može odgovoriti, budući da će ponude potencijalnih kupaca biti otvorene 6. ožujka.

Zaposlenici se ne moraju brinuti za svoja radna mjesta, kazala je također. Stalnih, kako neslužbeno doznajemo, ima četvero dok se sezonaca, po potrebi, zapošljava do 35. Osim voditelja, svi su s područja Istre. "Uprava je posebno osjetljiva po pitanju svojih zaposlenika i njihova će radna mjesta sigurno na neki način biti osigurana", poručila je Knežević.  (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter