Zagrebački gradonačelnik Bandić spreman dati ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da je spreman dati ostavku ako bi to pridonijelo razrješenju problema s Ministarstvom financija koje je u rješenju najavilo blokadu gradskog proračuna od 15. listopada ne uplati li Grad Zagreb 337 milijuna kuna, odnosno višegodišnju razliku ostvarenog iznosa iznad minimalnog standarda za decentralizirane funkcije.

"Ukoliko sam ja 'kamen spoticanja', a očito jesam, spreman sam podnijeti ostavku. Neka prestanu s tim. Između Grada i moje funkcije važniji mi je Zagreb i građani ovog grada", poručio je gradonačelnik Bandić s konferencije za novinare u Gradskoj upravi na kojoj je bio nazočan i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Bandić je ocijenio da se nad Gradom Zagrebom provodi pravno, financijsko i moralno nasilje. Naveo je da se u svom rješenju Ministarstvo financija ni u jednoj točki ne poziva na zakon, a kani blokirati Grad Zagreb i protuzakonito prenijeti 337 milijuna kuna te je podsjetio kako od 1. siječnja 2007. nema nikakvog pravnog temelja za to jer je porez na dohodak isključivo u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Apelirao je na Ministarstvo financija da obustavi rješenje jer će, bude li Grad Zagreb blokiran, nastati kaotična šteta i stat će sve funkcije, od isplate plaća za 22 tisuće zaposlenih u Gradu do doznaka za Zagrebački holding.

"Između Markova trga i Skupštine osjećamo se kao između čekića i nakovnja i tako više ne možemo funkcionirati", rekao je Bandić poručivši da neće odustati. "Neće me uplašiti, mogu me samo ukloniti", dodao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter