Zagrebacke plavce na kaznena djela poticali kriminalci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tek jedan od trojice zagrebackih policajaca uhicenih zbog odavanja povjerljivih službenih informacija zauzvrat je dobio mito - i to sat! Ostala dvojica ili nisu potplacivana ili USKOK za sada to nije utvrdio.

Osim zloporabe položaja i ovlasti te primanja mita, tereti ih se i za krivotvorenje. Naime, jedan od njih, kako doznajemo, iz sustava je obrisao nekoliko podnesenih prijava. Rijec je o Dušku Krsticu (42), koji je radio u Drugoj policijskoj postaji na zagrebackom Crnomercu te Željku Juricu (47) i Vahidinu Velagicu (36) iz postaje u Dugom Selu.

Svoj trojici u cetvrtak je odreden istražni zatvor, a u meduvremenu su i udaljeni s dužnosti. I disciplinski ce odgovarati za kršenje pravila policijske službe. Na te zloporabe od ožujka do kraja studenog ove godine poticalo ih je cak 14 osoba, mahom iz krim-miljea, od kojih je vecina bila ukljucena u nabavku i preprodaju oružja.

Radilo se o oružju koje je stizalo iz inozemstva, a trebalo je, kako vjeruju istražitelji, biti korišteno za izvršenje raznih kaznenih djela u Hrvatskoj. U Policijskoj upravi zagrebackoj nisu potvrdili koje je sve oružje pronadeno u domovima osumnjicenih, no dio dugih i kratkih cijevi poslan je na balisticko vještacenje.

Nekima iz skupine od 14 suosumnjicenih koji su uz policajce prijavljeni za posjedovanje oružja i poticanje na zloporabe, uhiceni operativci davali su i savjete kako se moraju braniti tijekom kriminalistickih istraživanja. (A. RAIC-KNEŽEVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter