Zagrebacka policija uhitila americkog silovatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka je policija na temelju Interpolove tjeralice identificirala i uhitila 39-godišnjeg americkog državljanina, za kojim je u Sjedinjenim Americkim Državama raspisana medunarodna tjeralicu zbog seksualnog napada, potvrdila je jutros Hini Aleksandra Ljuba iz Odnosa s javnošcu Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Kako se neslužbeno doznaje, 39-godišnji americi silovatelj David Michael McClarnon uhicen je u utorak u zagrebackom hotelu "Esplanada", a u Zagreb je došao prije dva tjedna.

Da je rijec o osobi za kojom je putem Interpola raspisana medunarodna tjeralica, policijski su inspektori, nakon što je priveden u policijsku postaju, utvrdili na temelju njegove putovnice.

Amercki je državljanin priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a trenutacno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru.

Takoder se neslužbeo doznaje da je McClarnon iz americke savezne države Colorado, a zbog silovanja što ga je pocinio 2001. godine u SAD-u osuden je na osam godina zatvora, ali je izbjegavao služenje zatvorske kazne.


Podijeli: Facebook Twiter