Zagrebačka banka preuzela Istraturist

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Zagrebačka banka izvijestila je danas putem Zagrebačke burze da je preuzela umaški Istraturist, u kojemu sada drži 93,04 posto dionica. Njenu ponudu za preuzimanje prihvatilo je 706 dioničara, isplatila je i preuzela 992.764 dionica, što predstavlja 21,24 posto dionica u temeljnom kapitalu umaške hotelske tvrtke. 

Nakon ponude za preuzimanje Zagrebačka banka drži ukupno 4.349.400 dionica Istraturista, što predstavlja 93,04 posto u njegovom ukupnom temeljnom kapitalu odnosno  jednako toliko posto dionica s pravom glasa u glavnoj skupštini Istraturista. 

Zagrebačka banka krajem listopada prošle godine izvijestila je o svojoj namjeru da objavi dobrovoljnu ponudu za preuzimanja preostalih dionica tvrtke Istraturist iz Umaga, čiji je tada bila 71,8 postotni vlasnik, a po cijeni od 156 kuna po dionici. Hanfa je odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje po toj cijeni krajem studenoga. Ponuda Zagrebačke banke odnosila se na 1.318.359 dionica Istraturista. Banka je tada izvijestila da nema namjeru mijenjati svoje "strateške planove budućeg poslovanja ciljnog društva, kao ni politiku zapošljavanja i radnopravni status radnika".

Istraturist je prvih devet mjeseci prošle godine završio s dobiti u iznosu od 121 milijun kuna, što je za 41,5 posto više nego godinu prije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter