Zagreb: Zbog bombe privedeno više mlađih osoba

Očevid na Trgu bana Jelačića (T. KRIŠTO/CROPIX)
Očevid na Trgu bana Jelačića (T. KRIŠTO/CROPIX)

Više osoba privedeno je u sjedište zagrebačke policije zbog sumnje u povezanost s eksplozijom na Trgu bana Jelačića u srijedu u ranim jutarnjim satima. Doznajemo da je njihovo ispitivanje potrajalo do kasnih večernjih sati, a iz policije nam do zaključenja ovog izdanja nisu potvrdili tko je i službeno osumnjičen.

Uhićeni su u zagrebačkom naselju Jelkovec. U pitanju su, doznajemo, uglavnom mlađe osobe. Na koji su način i od čega sastavili eksplozivnu napravu što je još jednom uznemirila Zagrepčane za sada nije poznato.

Tijekom večeri blokirana je Ulica Sigetje u Gajnicama gdje su policajci sa službenim psima pregledavali vozila. Doznajemo da je i taj dio policijske akcije povezan sa slučajem eksplozije na Trgu bana Jelačića. Osumnjičene očekuje prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Hoće li policija i tužiteljstvo u ovom slučaju utvrditi motive postavljanja eksploziva na glavnom zagrebačkom trgu, tek ostaje za vidjeti.

Motivi prvog osumnjičenika Vojislava Blaževića, kojeg se povezuje s dvije eksplozije u Podsusedu s početka mjeseca, još nisu poznati. (A. R. K.)


Podijeli: Facebook Twiter