Zagreb: Zaplijenjeno više od dvije kile heroina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 2,2 kilograma heroina te više od 10 kilograma smjese za miješanje i povećanje mase droge policija je zaplijenila od 57-godišnjeg muškarca koji je predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji. Akciju su, prema priopćenju objavljenom na službenoj internetskoj stranici, proveli službenici zagrebačkog Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 57-godišnjak od 19. do 20. travnja ove godine, na za sada neutvrđen način, s ciljem daljnje preprodaje nabavio više od 2.200 grama heroina te preko 10.300 grama smjese za povećavanje mase koju je potom sakrio u spremnik za gorivo svog automobila. Drogu je prokrijumčario u Hrvatsku, gdje je istog dana i uhićen, kažu u policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. (H)


Podijeli: Facebook Twiter