Zagreb: Uhićen zbog pljačke 1,6 mil. kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog pljačke zagrebačke poslovnice Splitske banke u Vukovarskoj ulici iz koje je 31. siječnja ove godine odneseno oko 1,6 milijuna kuna policija je uhitila Nenada Grahovca kojega je sudac istrage potom zadržao u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Grahovac (34) koji ima dvojno hrvatsko i srpsko državljanstvo navodno je krajem prošlog tjedna uhićen u stanu u Zagrebu. No, još uvijek nije pronađen njegov odbjegli pomagač, kao ni veliki plijen koji su zajedno opljačkali iz poslovnice Splitske banke u jednom trgovačkom centru na Vukovarskoj ulici.

Zagrebačka policija je, ne navodeći ime uhićenog, objavila da su Grahovac i njegov pomagač 31. siječnja upali u banku u kojoj su se nalazili djelatnica banke, zaštitar i stranka. Odmah po ulasku uz prijetnju pištoljima razoružali su zaštitara, a potom otuđili oko 1,6 milijuna kuna. Obavljenom pretragom stana kojim se Grahovac koristio u Zagrebu policija je pronašla pištolj marke Crvena zastava kojim je navodno koristio prilikom pljačke banke.

"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu", navodi policijs u službenom izvješću. Grahovac je u nedjelju prepraćen sucu istrage zagrebačkog Županiskog suda, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret, opasnosti od utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter