Zagreb: Uhićen ubojica 74-godišnjakinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačka policija uhitila je 44-godišnjaka kojega sumnjiči da je u svibnju ove godine u središtu Zagreba "golim rukama" ubio 74-godišnju ženu s koje je skinuo nakit vrijedan nekoliko stotina kuna.

Prema službenom policijskom izvješću riječ je o muškarcu koji je zatvoren u Remetincu zbog pokušaja razbojništva, no mediji tvrde da je već imao povijest najtežih zločina i da je u Njemačkoj odslužio kaznu za ubojstvo.

U policiji ističu da je 44-godišnjak kobnog 16. svibnja oko 9 sati Volkswagenovim teretnjakom došao do zgrade u Boškovićevoj ulici gdje je ranije obavljao građevinske radove. Zbog toga ga je poznavala i njegova žrtva pa ga je pustila u stan kada je pozvonio na vrata.

No, nakon kraćeg razgovora nasilnik ju je šakom udario u lice i nastavio je tući na podu. Od ozljeda po glavi i tijelu 74-godišnjakinja je preminula, a 44-godišnjak joj je ispreturao namještaj i stvari u potrazi za vrijednostima.

- Potom je s mrtvog tijela skinuo zlatni nakit te izašao iz stana, zatvorio ulazna vrata i istim se vozilom udaljio s mjesta događaja, kažu u policiji koja je zbog ubojstva tužiteljstvu dostavila dopunu ranije kaznene prijave. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter