Zagreb: Ubojici zaštitara mjesec dana zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridedesetjednogodišnjem Aleksandru T., koji je uhićen zbog ubojstva zaštitara i pljačke poslovnice Volksbanke u zagrebačkoj Dubravi 2010, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Danas bi na Županijski sud trebao biti doveden i 48-godišnji Ž. J. koji je također uhićen radi sumnje da mu je pomagao u pljački.

Policija je danas izvijestila da je riješila tri godine staro ubojstvo 52-godišnjeg zaštitara Damira Klapšeca i pljačku 186 tisuća kuna iz poslovnice Volksbanke u Dubravi uhitivši Aleksandra T. i njegova pomagača Ž. J. nad kojima je od 16. do 18. rujna provela kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da su se njih dvojica 21. prosinca 2010. sastali u caffe baru na tržnici u Dubravi, pri čemu je Ž. J. predao pištolj prvoosumnjičenom i pokazao mu kako se rukuje njime, rekla je policija na konferenciji za novinare.

Sutradan su se ponovo sastali u istom kafiću i zajedno otišli do poslovnice banke u Dubravi gdje je prvo stariji od dvojice uputio mlađega kako opljačkati banku. Potom je, u 8.18 sati, Aleksandar T. krenuo u pljačku pri čemu je odmah uperio pištolj u četiri zaposlenika banke.

U pljački ga je pokušao spriječiti bankin zaštitar Klepšec pri čemu je došlo do naguravanja. Kad se pljačkaš oslobodio, okrenuo se prema zaštitaru kojega je usmrtio s nekoliko hitaca.

Nakon ubojstva, Aleksandar T. je uz prijetnju pištoljem prisilio osoblje banke da mu da novac. Nakon toga se ponovno vratio u isti kafić u Dubravi gdje se sastao sa Ž. J., kome je vratio pištolj i dao dio plijena.

Obojica uhićenih predana su pritvorskom nadzorniku zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, izvijestio je na  konferenciji za novinare načelnik Sektora kriminalističke policije Danijel Žugel.

Policija je također izvijestila da je kriminalistička istraga i dalje u tijeku. Obojica osumnjičenih su slabijeg imovinskog stanja,  Aleksandar T. nije oženjen, a od ranije je poznat policiji zbog više djela iz imovinskog kriminaliteta. Drugoosumnjičeni Ž. J. je oženjen i nije do sada bio evidentiran u policiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter