Zagreb: Ubio bivšu djevojku i prijatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vezu svoje bivše djevojke i prijatelja 30-godišnji Dubravko Dopud više nije mogao podnijeti, te ih je hladnokrvno oboje ustrijelio, nakon cega je i sebi pokušao oduzeti život.

Krvava tragedija dogodila se u cetvrtak nakon podneva u Dotršcinskoj ulici u zagrebackoj Dubravi. Ocito potpuno pomracenog uma, s pištoljem u rukama Dopud je oko 12.30 sati stigao pred kucu u Dotršcinskoj ulici 2. U dvorištu je zatekao svoj 18-godišnjeg prijatelja Josipa Šesta, koji je netom prije stigao kuci u pratnji djevojke, 18-godišnje Tee Palic.

Dopud ga je hladnokrvno pokosio ispalivši u njega nekoliko hitaca. Požurio je zatim na kat kuce gdje se nalazila Tea, djevojka s kojom je svojevremeno bio u vezi, i bez koje ocito nije mogao živjeti.

Uspio ju je odvesti iz kuce te je odvuci do obližnjeg šumarka. Tamo je bezdušno pucao u nju. Beživotno tijelo mlade djevojke ostalo je ležati na tlu.

Je li tada mahniti ubojica shvatio što je ucinio, ili je pritisak što ga je osjecao zbog prekida veze s Teom bio prejak? U iducem trenutku cijev pištolja okrenuo je prema svojoj glavi... i okinuo još jednom. No, nije si presudio. Hitna pomoc koja je u Dotršcinsku ulicu stigla za 15-ak minuta utvrdila je da još daje znakove života, te je žurno prevezen u obližnju Klinicku bolnicu Dubrava.

Zgroženi susjedi u Dotršcinskoj jucer su teško pronalazili rijeci kojima bi opisali ovaj brutalni dogadaj. I Josipa i njegovu obitelj znaju kao mirne ljude. O Dopudu gotovo nitko nije želio razgovarati.

- Kad sam cuo što se dogodilo i tko bi mogao biti pocinitelj, nazvao sam ga u firmu. Rekli su mi da je danas imao slobodan dan. Zato sam ga pokušao dobiti i na mobitel, no nije bilo odgovora. Sve mi je odmah bilo jasno, u prolazu je prokomentirao jedan od susjeda ne želeci detaljnije govoriti o Dopudu.

Nekoliko djevojaka i mladica koji su pratili policijski ocevid potvrdilo nam je da su Dubravko i Josip bili prijatelji. O Teinoj vezi s njima dvojicom nisu previše znali. (Ana RAIC-KNEŽEVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter