Zagreb: U pucnjavi ranjen vlasnik portala Dnevno.hr

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poduzetnik Michael Ljubas koji je, među ostalim, vlasnik internetskog portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno ranjen je nešto prije 19 sati u Selskoj ulici u širem središtu Zagrebu, a iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je bio meta napada, a ne kolateralna žrtva pljačke benzinske postaje.

U službenoj izjavi zagrebačka policija navodi da je oko 18,50 sati na Selskoj cesti kod kućnog broja 131 nepoznati počinitelj iz vatrenog oružja ranio 47-godišnjeg muškarca kojem je liječnička pomoć pružena u bolnici Sestara milosrdnica.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je policija koja ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj postaji u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj tog nedjela. Da nije riječ o 'običnom' zločinu svjedoči i podatak da su na očevidu uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici.

No, odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio da je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

"Razgovarao sam s Ljubasom i on tvrdi da je bio pokušaj pljačke tijekom koje je došlo do pucnjave, a on je pogođen metkom u bedro", rekao je Hodak.

Hodak smatra kako nije bila riječ o tzv. sačekuši, a što navode pojedini mediji. "Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi", ustvrdio je Hodak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter