Zagreb: Razbijen štand HNS-a tijekom akcije "Protiv"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačka organizacija HNS-a priopćila je da su huligani danas prijetnjama i vrijeđanjem nasrnuli na mlade stranačke aktiviste na Cvjetnom trgu tijekom održavanja akcije "Protiv", što su potvrdili i u policiji koja taj incident za sada ocjenjuje kao verbalni sukob.

HNS u priopćenju navodi da je nekolicina nasilnika oko 10 sati nasrnula na članove Mladih HNS-a kojima su upućivali brojne vulgarne riječi te prijetnje fizičkim napadom, pri čemu je uništen HNS-ov štand na kojemu se građane poziva da na sutrašnjem referendumu o braku glasuju protiv.

Ističe da je nekoliko mlađih muškaraca fizički prijetilo predsjednici Mladih HNS-a Zagreba Ani Borčić.

- Kako je prostor Trga Petra Preradovića pod nadzorom sigurnosnih kamera, vjerujemo da će policija identificirati napadače te da će ih nadležna pravosudna tijela zakonski procesuirani, pišu u priopćenju i dodaju da je cilj HNS-ove akcije upravo promicanje tolerancije i prava na različitost u hrvatskom društvu.

U zagrebačkoj policiji kažu da je za sada utvrđen verbalni sukob trojice mladića s jednom osobom te nije pokrenut prekršajni postupak za remećenje javnog reda i mira. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter