Zagreb Pride pod sloganom "Imamo obitelj"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagreb Pride, društvena i politicka manifestacija koja proteklih jedanaest godina ukazuje na diskriminaciju i nasilje na osnovi spolnog i rodnog identiteta te seksualne orijentacije, održat ce se 16. lipnja na zagrebackim ulicama pod sloganom "Imamo obitelj! Tisucljetni hrvatski san".

Glavni dio manifestacije, "Pride Week", održat ce se od 8. do 16. lipnja, a Povorka ponosa pocinje okupljanjem u 14 sati na Trgu žrtava fašizma i završava javnim skupom i koncertom na Zrinjevcu.

Ovogodišnja tema je obitelj kod lezbijki, gayeva, biseksualaca, transrodnih, interseksualnih i queer osoba (LGBTIQ) koji, isticu organizatori iz Udruženja Zagreb Pride, odbijaju biti nevidljivi i neravnopravni, te slušati poruke da njihove obitelji ne postoje.

"Naša vizija je prihvacanje, naša želja je jednakopravnost, naša potreba je solidarnost. To su vrijednosti na kojima bi trebale pocivati sve obitelji, životne zajednice i partnerstva izgradena na ljubavi, a ne na mržnji. Mi cemo izboriti svoje pravo da uredujemo svoje živote kako želimo", ustvrdili su u najavi 11. Zagreb Pridea.

Organizatori pozivaju sugradane da, nevezano za seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rodno izražavanje ili bilo koju drugu osnovu, dolaskom na Povorku ponosa iskažu svoju potporu i solidarnost s LGBTIQ pokretom u Hrvatskoj u zagovaranju jednakosti, dostojanstva, ravnopravnosti i vidljivosti svih lezbijki, gayeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter