Zagreb: Pretucene dvije lezbijke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Zagreb Pride izvijestila je da su dvije lezbijke 22. lipnja rano ujutro na zagrebackoj Trešnjevci bile žrtve brutalnoga homofobnog napada nepoznatog nasilnika za kojim se traga, potvrdila je policija.

Iz Zagreb Pridea priopcili su da je nepoznati nasilnik, visok oko 180 centimetara, u dobi od oko 25 godina, odjeven u traperice i majicu na kojoj je pisalo "Run" i "Zagreb", djevojke napao nešto prije šest sati ujutro.

"Odvratne lezbace i pederi, treba vas sve pobit", vikao je napadac, kako prenosi Danas.hr.

Djevojke kažu da su uznemiravanje, homofobni ispadi i uvrede poceli uoci samog napada, dok su cekale nocni autobus na zagrebackome Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorirale, tražeci samo da ih ostavi na miru, on nije popuštao, nego ih je verbalno zlostavljao i u nocnom autobusu.

Pošto su izašle na postaji kod Trešnjevackog placa, verbalni napad pretvorio se u fizicki. Djevojke su uspjele pobjeci, no nasilnik ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti i nastavio ih tuci šakama i nogama po glavi i tijelu.

Jedna djevojka pozvala je policiju, a napadac se, vrijedajuci i njih i policiju, udaljio u nepoznatom smjeru. Djevojke su policiji odmah rekle da su napadnute zbog njihove spolne orijentacije.

Iz Zagreb Pridea priopcili su da je jednoj djevojci slomljena vilica te da ima rasjecenu usnicu i potres mozga, a druga ima hematome i modrice po licu. Najavili su da ce protiv nepoznatog pocinitelja podnijeti kaznenu prijavu zbog nasilnickog ponašanja i nanošenja teških ozljeda u vezi sa zlocinom iz mržnje.

U zagrebackoj policiji potvrdili su da su u petak rano ujutro intervenirali zbog napada na dvije djevojke u dobi od 28 i 30 godina, od kojih je jedna državljanka Velike Britanije. Kažu da nemaju podataka o težini njihovih ozljeda jer su nakon napada odbile lijecnicku pomoc te da tragaju za nepoznatim napadacem. (NL portal)


Podijeli: Facebook Twiter