Zagreb: Premijera predstave Aleksandre Mišic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plesna predstava "Ništa nije krivo" autorice Aleksandre Mišic, Puljanke sa zagrebackom adresom, u produkciji Hrvatskog instituta za pokret i ples (HIPP) i plesne kompanije MASA, premijerno ce biti izvedena u petak 24. veljace u Zagrebackom plesnom centru.

Kako se istice na mrežnim stranicama Zagrebackog plesnog centra, rijec je o projektu nastalom iz ideje da se "mladim kreativnim osobama pruži mogucnost da se okušaju kao plesaci u profesionalnim uvjetima".

"Mladima koji se žele kreativno izraziti i koji razmišljaju o profesiji plesnog umjetnika od neprocjenjive je važnosti imati priliku iskusiti što znaci biti plesac", stoji u najavi, a projekt "Ništa nije krivo" pod vodstvom Mišic i Ognjena Vucinica, takoder Puljanina koji živi u Zagrebu, to im omogucuje.

U predstavi sudjeluje šestero mladih plesaca odabranih audicijom na koju se prijavilo 50 ambicioznih i talentiranih mladih umjetnika. "Svi se oni nadaju da ce jednoga dana biti dio carobne, ali ipak vrlo zahtjevne plesne profesije", istice se u najavi.

Iva Richtermoc, Andrea Solomun, Ivana Kranjcec, Sara Ipša, Anis Habibovic i Anteo Ukušic u ovoj predstavi "za djecu i odrasle" gledatelje vode u svijet odraslih - Veliki svijet, a onda ih "vracaju u djetinjstvo" s porukom - kada smo mali, ništa nije krivo, što god napravili.

Idejni tvorac predstave je Mišic, koja je zajedno s Vucinicem autorica koncepta i koreografije, a oblikovanje svjetla potpisuje Duško Richtermoc. Predstava je prikladna i za najmladu publiku.

Aleksandra Mišic (1978.) plesom i kazalištem profesionalno se bavi dugi niz godina. Kao plesacica izvela je mnoge predstave i projekte, nekolicinu koreografskih samostalnih predstava, a kao suradnica sudjelovala je u nizu dramskih predstava, mjuzikla, koncerata itd.

Suradivala je s plesnim centrom Tala i Istarskim narodnim kazalištem, jedna je od osnivaca plesne kompanije MASA te ujedno i umjetnicka voditeljica. Dobitnica je nagrade za najperspektivnijeg mladog koreografa Hrvatske 2004.


Podijeli: Facebook Twiter