Zagreb: Predstavljena Jakovčićeva lista za EP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisna lista za Europski parlament Ivana Jakovčića predstavljena je danas u Europskom domu u Zagrebu, a na predstavljanju je istaknuto da će izabrani u EP s te liste biti nezavisni i tako se ponašati, a ujedno će biti i članovi kluba neovisnih zastupnika tog parlamenta.

- Naša glavna misao vodilja je Europa za sve, točnije Europa za sve građane Hrvatske, a ne Europa za političke stranke i uske krugove, rekao je Jakovčić na današnjem predstavljanju.

- Mi smo jedina nezavisna lista koja je prikupila potpise i vrlo smo realni i svjesni činjenice da su dva golijata, a riječ je o SDP-u i koaliciji te HDZ-u i njegovoj koaliciji, uza sve poštovanje prema svim kolegicama i kolegama, stranačke liste koje u ovom trenutku imaju prednost ispred nas, rekao je Jakovčić.

Istaknuo je da ipak očekuje da će ući u Europski parlament te dodao da kao nezavisna lista ne trebaju slušati nikog osim građana. - Mi nemamo nikoga tko nam je šef", istaknuo je Jakovčić i dodao da će izabrani s njegove liste imati priliku senzibilizirati Europski parlament za teme koje su bitne za život naših građana.

- Ovo nije lista za jednokratnu uporabu za izbore, već je to tim koji želi biti zajedno do sljedećih izbora i uvjereni smo da samo kao tim u tom parlamentu možemo funkcionirati, ocijenio je.

Među prvim stvarima koje namjeravaju pokrenuti, kako je rekao, jest senzibiliziranje Europskog parlamenta za probleme onečišćenja Slavonskoga Broda, jer vjeruju da je to bitno, osobito zato što onečišćenje dolazi iz susjedne države. Dodao je da je za njega Slavonski Brod jedan od simbola onečišćenja prirode u Hrvatskoj.

Među ostalima, na Nezavisnoj listi Ivan Jakovčića su dr. Nela Sršen i Giovanni Cernogoraz, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter