Zagreb: Policija traži ocevice ubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac iz Dubrave likvidiran u autu hicem iz pištolja u srijedu oko 21.20 sati na istoimenoj zagrebackoj aveniji je 33-godišnji trgovac Hašim Osmanovic. Teško ranjen umro je nedugo kasnije u Klinickoj bolnici Dubrava.

Sumnja se da je posrijedi osvetnicki obracun jer je ubijeni, navodno, bio dio uhodanog kamatarskog lanca na istoku Zagreba, no nije iskljucena ni osveta zbog nepridržavanja dogovorenog teritorija prodaje i posljedicnog gubitka zarade druge strane. Na mjestu ubojstva pronaden je i pištolj, pretpostavlja se, Osmanovicev, koji mu je ispao dok je ranjen izlazio iz vozila tražeci pomoc. Spominje se cak i droga.

Cinjenica da je nosio sa sobom pištolj, govori da likvidirani trgovac radio u prilicno opasnom okruženju. Zasad se ne zna je li imao dozvolu za oružje, no, prema policijskoj evidenciji nije imao kriminalni dosje. Kako je izvijestila policija tajeci identitet ubijenog, nepoznati pocinitelj prišao je njegovom osobnom automobilu chevrolet aveo dok je bio zaustavljen ispred semafora na križanja Avenije Dubrava s Ljubijskom.

Osmanovic je pogoden u tijelo, jednim hicem dok je sjedio za volanom. Sudeci po razbijenom staklu, ubojica ga je ustrijelio kroz prozor na vozackoj strani. Promet u smjeru istoka bio je zatvoren u cetvrtak do 2 sata. Zagrebacka policija intenzivno traga za ubojicom.

Kao pomoc u potrazi za ubojicom Policijska uprava zagrebacka(PUZ) moli sve gradane koji imaju korisne informacije da se jave na broj telefona 192 ili na e-mail: [email protected]. (V. VESIC/Novi list; snimio Damir KRAJAC/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter