Zagreb: Policija na Dolcu nije pronašla bombu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon noćašnje eksplozije na Jelačić placu u Zagrebu, policija je oko podne ogradila područje oko prolaza Harmica i prilaza tržnici Dolac zbog sumnje na još jednu bombu, ali nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

Na terenu je pirotehničar u zaštitnom odjelu pregledao sumnjive kutije i kante za smeće na tom području, a policija je ogradila cijelu ulicu Pod zidom i okolno mjesto.

U Ulici pod zidom pronađeni su neki dokazi koji su izuzeti zbog daljnjeg vještačenja, a trake kojima je ograđen pretraživani prostor su uklonjene. (GI/Tportal.hr)

Zagreb: Eksplozija na Jelačić placu, nema ozlijeđenih

Nitko nije ozlijeđen niti je pričinjena materijalna šteta u manjoj eksplozivnoj reakciji u srijedu rano ujutro na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, priopćila je policija. Ostale pojedinosti zasad nisu poznate. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije jutros želio govoriti o prirodi noćašnje eksplozije na središnjem zagrebačkom trgu, a istaknuo je da će o tom događaju izvijestiti policija, te da bi se klonio bilo kakvog govora o terorističkom napadu.

"PU zagrebačka će izvijestiti o noćašnjem događaju. Ja bih se klonio bilo kakvog govora o terorizmu i sl., s obzirom na to da je oštećena jedna ploča. Vidjet ćemo što će policija reći", rekao je Ostojić.

Na pitanje može li taj događaj povezati s nedavnim eksplozijama u četvrti Stenjevec, kazao je, "ne mogu povezivati ništa, kad to još policija nije povezala".

"Još nije utvrđeno kakva je eksplozivna naprava noćas eksplodirala na glavnom zagrebačkom gradskom trgu i tko ju je podmetnuo, a ne isključuje se mogućnost da je riječ o nekakvom pirotehničkom sredstvu", izvijestio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred sjedišta policije u Matičinoj ulici, Burušić je brojnim novinarima potvrdio da u eksploziji na Trgu bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 6 noćas oko 2.30 sati nitko nije ozlijeđen, a oštećen je samo jedan prozor.

Rekao je da policija za sada nema sumnjivca i da nikoga nije privela na obavijesni razgovor te da se ovaj slučaj ne povezuje s dvije eksplozije koje su prije dva tjedna odjeknule u zapadnom dijelu grada i za koje je osumnjičen pritvoreni 53-godišnji Vojislav Blažević.

"U ovoj fazi ne može se govoriti o povezanosti s tim slučajevima", kazao je Burušić i zamolio za pomoć građane koji imaju bilo kakva saznanja o noćašnjoj eksploziji da se jave policiji. Izvijestio je da je policija izuzela snimke nadzornih kamera koje pokrivaju Trg bana Jelačića te da je u tijeku pregledavanje tih snimki.

Svi su tragovi s mjesta eksplozije izuzeti i poslani u Centar za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić", o kojemu, veli Burušić, ovisi kada će se znati o kakvoj vrsti eksplozivne naprave je riječ.

Operativno-komunikacijski centar zagrebačke policije je prvu dojavu o eksploziji dobio od policajca koji je bio u ophodnji u blizini središnjeg zagrebačkog trga.

Burušić je rekao da je više polaznika u "širem krugu trga" čulo detonaciju, no zasad nemaju očevica koji bi mogao dati neke značajnije informacije o eventualnom počinitelju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter