Zagreb: PNUSKOK priveo pročelnika Lovrića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački pročelnik za kulturu, sport i obrazovanj Ivica Lovrić  doveden je danas oko 12 sati na pretragu svog ureda u zagrebačkoj Ilici.

Tijekom jutra istražitelji su pretražili i njegov domu Sesvetama.

PNUSKOK je jutros priveo Ivicu Lovrića, bliskog prijatelja Milana Bandića zbog tri sumnjiva posla. Prvi je transfer Darija Šarića iz KK Zagreb u KK Cibonu, a na to se veže i drugi dio predistrage, a to je ustupanje lokala Saloon na korištenje ljudima koji su navodno sudjelovali u ovom poslu. Treća je točka prebijanje Ciboninih dugova prepisivanjem lokala u prolazu Ciboninog toranja na grad Zagreb.

Što se tiče transfera trenutno najveće mlade zvijezde hrvatske košarke u Cibonu, on je došao u klub iako Cibona, kojoj je Lovrić bio na čelu, nije imala sredstava za platiti preko pola milijuna eura odštete KK Zagrebu. Novac je ustupio Josip Klemm, odnosno njegovo poduzeće Klemm Security, radi se o ukupno četiri milijuna kuna. Ovaj poduzetnik i bivši policajac danas je dao izjavu za Novi list:
- Transfer Darija Šarića iz Zagreba u Cibonu, moja uloga u tome, kao i čitav posao - sve je to u potpunosti čisto.

Za slučaj Saloona je kružilo govorkanje kako je grad taj prostor odlučio ustupiti ljudima koji su posredovali pri ovom košarkaškom transferu, što je pak značilo da dotadašnji vlasnik Vlaho Srezović mora otići. On je zbog toga već bio podnio kaznenu prijavu.

Pitanje preuzimanja Ciboninih nekretnina, odnosno poslovnih prostora u Pasažu Cibone, vjerojatno je najkompleksniji slučaj, jer se odnosi na kompletno poslovanje Cibone, kao i na dotacije koje je grad dostavljao klubu. Na kraju je grad preuzeo nekretnine, a za uzvrat srezao dugove Cibone. No, na kraju se ustanovilo kako je klub ponovno dužan. U to vrijeme Lovrić je bio i predsjednik kluba i pročelnik za sport u gradu Zagrebu. (Ana RADIĆ KNEŽEVIĆ, Danko RADALJAC)


Podijeli: Facebook Twiter