Zagreb: Otkriven laboratorij za proizvodnju marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačka policija otkrila je laboratorij za proizvodnju marihuane i hašišovog ulja, u kojem je zaplijenila marihuanu vrijednu više od milijun kuna.

Policija je zbog tog slučaja uhitila muškarca i ženu u dobi od 63 i 60 godina koje tereti da su se bavili uzgojem i preprodajom marihuane. Laboratorij, pronađen u njihovoj kući na zaprešićkom području opremljen je sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje.

Policija je tamo pronašla više od tisuću stabljika indijske konoplje, 765 grama marihuane, šest medicinskih šprica s 27,5 mililitara ulja hašiša i vagu za precizno mjerenje težine. Sumnja se da su njih dvoje početkom 2014. opremili laboratorij u kojem su uzgajali indijsku konoplju radi dobivanja marihuane i hašišovog ulja. Pet mililitara tog ulja prodavali su po cijeni od 600 kuna, izvijestila je policija. Procjenjuje se da bi se od zasađenih stabljika indijske konoplje dobilo najmanje 50 kilograma marihuane, čija bi vrijednost na narko tržištu bila veća od milijun kuna. Osim toga, tijekom pretrage utvrđeno je da se dvojac ilegalno priključio na izvor električne energije i time oštetio javno poduzeće za veći iznos, zbog čega će redovnim putem biti kazneno prijavljen državnom odvjetništvu (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter