Zagreb: Optuženi za smrt oca i sina nisu došli na sud

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica optuženih za prometnu nesreću u kojoj su početkom prosinca u Zagrebu poginule dvije osobe nisu danas došli na sud izjasniti se o krivnji, a najavljeno je psihijatrijsko vještačenje da se utvrdi je li drugooptuženi kadar pratiti raspravu.

Igor Loborec, vozač toyote koji je vozio neprilagođenom brzinom od gotovo 90 kilometara na sat i pokosio 36-godišnjeg oca i njegova osmogodišnjeg sina, ubivši ih na mjestu, kao drugooptuženi nije došao jer je od uhićenja stalno na psihijatrijskom liječenju s dijagnozom PTSP-a, rekao je njegov odvjetnik Gordan Preglaj. Predložio je da se to potvrdi psihijatrijskim vještačenjem.

Odvjetnik prvooptuženog Stjepana Brdarića, vozača kombija koji je po optužnici skretao ulijevo dok još nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera, rekao je da je Brdarić krenuo rano ujutro na sud, ali da mu je mobitel isključen. "Ne znam gdje je", rekao je odvjetnik Miroslav Vlašić.

Loborec (25) nakon nesreće je tvrdio da je 36-godišnjeg Daria Puljića i njegova osmogodišnjeg sina Patrika pregazio kad je izgubio nadzor nad vozilom jer je izbjegavao kombi koji mu je oduzeo prednost.

Vozač kombija Stjepan Barbarić (55) tvrdio je da je skretao pravilno s upaljenim žmigavcem, a da Loborčevu toyotu nije mogao vidjeti jer se prebrzo približavala.

Zagrebačko državno odvjetništvo podiglo je optužnice protiv dvojice sredinom veljače.

Na raspravu je bez odvjetnika došla Marija Kristina Puljić, udovica i majka poginulih koja, iako vidno nezadovoljna, nije željela komentirati odluku o odgodi rasprave i psihijatrijskom vještačenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter