Zagreb: Odgođena deložacija obitelji Frlan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odgođena je deložacija osmeročlane zagrebačke obitelji Frlan, a vijest o tome izazvala je oduševljenje među 200-tinjak građana koji su došli spriječiti deložaciju.

Deložacija je odgođena do daljnjega zbog lošeg zdravstvenog stanja dvoje članova obitelji, potvrdio je Hini odvjetnik obitelji Frlan Krešimir Vodopivec. Objasnio je da se vlasnik kuće Nikola Frlan nalazi u predinfarktnom stanju te da bi daljnja prisilna deložacija i policijska intervencija mogla dodatno naškoditi njegovom zdravlju pa je odlučeno da se postupak odgodi.

Nikola Frlan, inaće srčani bolesnik, odvezen je vozilom hitne pomoći oko 11,30 sati kada su iz kuće izašli i ovršitelji, a policija se počela povlačiti iz Anine ulice u naselju Rudeš koja je od jutros bila blokirana.

Ranije su liječnici iz hitne pomoći u dva navrata pružili pomoć 79-godišnjoj najstarijoj članici obitelji Frlan.

Na vijest o odgodi deložacije među okupljenim prijateljima obitelji, susjedima i aktivistima koji su se pridružili prosvjedu prolomio se uzvik oduševljenja, a neki su počeli uzvikivati "pobjeda, pobjeda". Po odlasku policajaca svi su ušli u dvorište kuće.

Osmeročlana obitelj Frlan trebala je danas biti deložirana iz kuće u zagrebačkom naselju Rudeš. Deložacija je najavljena za 10 sati, a već oko 7 sati policija je blokirala Aninu ulicu i kuću u kojoj žive supružnici Frlan, njihovo dvoje djece, baka, nećakinja i šogor te njihovo dijete.

Više desetaka građana stvorilo je živi zid blokirajući prolaz do ulaza u zgradu u kojoj se nalazi obitelj Frlan. Prosvjednici su glasno skandirali protiv Vlade i policije, uzvikujući: "Ostojiću, ostavka, srami se!", "Ovo nije socijalna država!", "Gdje je demokracija?".

Obitelj Frlan je 1995. u Zagrebačkoj banci podigla kredit od 193 tisuće njemačkih maraka, odnosno oko 85 tisuća eura. Banci su tada uplatili i depozit od 64 tisuće maraka, a do danas su, tvrde, otplatili čak 169 tisuća eura. No, zbog neredovite otplate kredita banka je prodala kuću, a obitelj kaže da su za to doznali tek nakon tri mjeseca.

Obitelj je, pišu mediji, pokrenula ukupno šest postupaka, između ostalog i protiv odvjetnika koji ih je zastupao, a slučaj su prijavili i USKOK-u. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter