Zagreb: Obustavljene neke autobusne linije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog snijega koji u Zagrebu danas pada cijeli dan na gradskim prometnicama promet je usporen, a dio brdskih linija je obustavljen, objavio je ZET na svojim mrežnim stranicama.

Napadala su četiri centimetra snijega, a prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg će padati još nekoliko dana.

Najveća visina novog snijega danas je izmjerena u Čabru - 10 centimetara i Risnjaku - 8 centimetara.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku, danas tijekom dana se očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača većinom od 5 do 10, a u gorskim krajevima i oko 20 centimetara. Na Jadranu će padati kiša, a mjestimice su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Na sjevernom i srednjem dijelu mjestimice može biti i snijega nošenog burom, a vjetar će biti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni.

Temperatura zraka u unutrašnjosti bit će uglavnom od minus 5 do 1, na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji između 1 i 8, a drugdje od 11 do 17 stupnjeva Celzija.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sazvao je za večeras sjednicu Operativnog stožera Zimske službe, kojoj će prisustvovati i predstavnici svih mjerodavnih ureda i službi u gradu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter