Zagreb: Nadmudrili rulet, žicom usmjeravali kuglice

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Prijevara ruleta izazov je za brojne prijestupnike koji širom svijeta na domišljat i lagan način brzo žele zaraditi novac, a u posljednjem slučaju zabilježenom u Hrvatskoj to je pošlo za rukom trojici prevaranata koji su u dva navrata nadmudrili elektronski rulet za gotovo 85 tisuća kuna, ali su u drugom slučaju uhvaćeni.

Prvu prijevaru trojica muškaraca od 29, 35 i 41 godine izvela su u jutarnjim satima sredinom listopada u zagrebačkom automat klubu u Branimirovoj ulici. Dobitak od 50-ak tisuća kuna bez problema su podigli na blagajni nakon što su žicom umetnutom u stroj usmjeravali kuglicu na željene brojeve.

Svaki od osumnjičenika prethodno je u elektronski rulet ugurao posebno oblikovanu žicu, čiji su vidljivi ostatak uspješno skrili šalom od nadzornih kamera i zaposlenika, izvijestila je zagrebačka policija.

Iako im je metoda bila uspješna, trojac nije došao do novca u drugom slučaju kada su prije dva dana operaciju odlučili ponoviti. Iako su i tada ostvarili dobitak od gotovo 35 tisuća kuna, djelatnici automat kluba na blagajni su posumnjali da nešto nije u redu pa su ih zadržali do dolaska policije.

Kockarnice, koje su se u Hrvatskoj masovno počele otvarati početkom 90-ih, već su bile na meti prevaranata koji su nadmudrili rulet. Prije godinu dana osječka policija je zbog manipuliranja igrama na ruletu prijavila dvojicu muškaraca. Tada je jedan mladić nagovorio djelatnika kockarnice u Osijeku da u rulet postavi elektronski uređaj kojim je zaradio nekoliko desetaka tisuća kuna dobitka. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter