Zagreb: Mentor okrivljen za smrt učenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mentor 15-godišnjeg Ivice Rožića koji je prije pet mjeseci poginuo na praksi zaradio je kaznenu prijavu. Tereti ga se za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, odnosno teško kazneno djelo protiv sigurnosti.

Naime, 51-godišnji Z. M. pod čijim je mentorstvom 16. studenog prošle godine dječak obavljao praksu u Agrokorovoj tvrki "Jamnica", nije osigurao platformu od nenamjernog pomicanja zbog čega je 15-godišnjaka priklještila rampa za podizanje kamiona u tamošnjoj automehaničarskoj radnji. Kako smo već pisali, netko od odraslih osoba u radionici zatražio je da se mladi Rožić sam zavuče između rampe u kvaru i kamiona. Nažalost, rampa se neočekivano aktivirala i zgnječila dječaka.

Zbog propusta bi, nakon petomjesečnog krim-istraživanja, sada trebao odgovarati 51-godišnji dječakov mentor. On, stoji u kaznenoj prijavi što je protiv njega podnijeta, nije upozorio Rožića što bi točno trebao raditi, pa je učenik po svom nahođenju, onako kako je sam mislio, obavio zadatak. Na žalost to je završilo kobno. Istovremeno mentor je s ostalim djelatnicima bio u jednoj od susjednih prostorija gdje su pratili izricanje presude generalima Gotovini i Markaču.

Dječakovi roditelji ogorčeni su što se na prijavu čekalo tako dugo. Čak su izrazili svoj sumnje da se slučaj želi zataškati.

- A ova gospoda u Jamnici...nisu se udostojila ni svijeću zapaliti ispred ulaza u firmu, požalili su se roditelji. (A. RAIĆ-KNEŽEVIĆ, V. VESIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter