Zagreb - Istra 1961 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 19. kola Prve HNL. Zagreb - Istra 1961 2:1 (1:1). Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 300. Sudac: Andrej Burilo (Osijek) - 6. Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Loparac (Sladojevci). Strijelci: 0:1 Roce (12'), 1:1 Vojtuš (38' - 11m), 2:1 Abdurahimi (87' - 11m). Žuti kartoni: Štrok, Abdurahimi (Zagreb).

ZAGREB: Livaković 7 - Kolinger 6, Nadarević 6,5, Pavlović 6 - Pelaić 5,5, Djengoue 6, Štrok 6, Handžić 6,5, Vojtuš 6 (od 68. Mitrović 6,5) - Abdurahimi 6,5, Medić 6.

ISTRA 1961: Radošević 6,5 - Sušić 6, Jugović 6, Jerković 6, Milić 6,5 - Pamić 6, Anđelković 6,5 (od 79. Zgrablić -) - Havojić 6,5, Bačelić-Grgić 6 (od 74. Aganović -), Roce 6,5 - Križman 6.

Kad su momčadi izašle na teren, u redovima Istre 1961 mogla se primijetiti razlika u odnosu na službeni zapisnik. Umjesto Adnana Aganovića, koji je bio prijavljen u početnoj jedanaestorci, zaigrao je Stipe Bačelić-Grgić. Pretpostavljalo se da razlog te rošade predstavlja ozljeda na zagrijavanju, no pred kraj utakmice Aganović je ipak ušao u igru, i to umjesto čovjeka kojem je ranije prepustio mjesto u sastavu.

To, međutim, nije ni najmanje utjecalo na izvedbu Puljana na početku. Štoviše, u 11. minuti Istra 1961 bacila je domaću obranu na koljena. Sandi Križman proigrao je Rocu koji je lažnjakom poslao svog čuvara po šibice i otvorio si prostor za udarac iz blizine. Egzekucija je bila neminovna - 0:1.

Grogirani Zagreb brzo se oporavio od šoka. Već u 18. minuti Denis Kolinger je glavom prebacio prečku za nekoliko centimetara, nakon kornera koji je s lijeve strane izveo Hrvoje Štrok. Puljani su, pak, uzvratili preko osovine Križman - Roce. Prvi je potpisao filigranski precizno proigravanje, a drugi je neuspješno gurao loptu u sredinu, umjesto da raspali po golu. Na drugoj je strani sijevnula vrlo slična akcija s Kenanom Handžićem i Lovrom Medićem u glavnim rolama. Ishod je bio isti. Nešto kasnije Handžić je pucao s deset metara, a Božidar Radošević nije se dao iznenaditi.

Igrala se 37. minuta kad je Besart Abdurahimi povukao napad Zagreba, odigravši dijagonalu za Štroka na desnoj strani. Uslijedio je centaršut u visini druge stative i bliski susret Matea Sušića i Jakuba Vojtuša koji je trenutak prije toga primio loptu. Za osječkog suca Andreja Burila to je bio prekršaj vrijedan najstrože kazne. Raspoloženi Vojtuš uzeo je loptu, namjestio ju na bijelu točku i poslao Radoševića u pogrešan kut - 1:1.Prvi dio ponudio je sasvim solidan nogomet, iako uvjeti za igru nisu bili idealni.

Početak druge dionice ponudio je fantastičnu priliku za goste. Tomislav Havojić sjurio se po desnoj strani, uletio u kazneni prostor i zavaljao Kolingera. Odlična lopta u srce kaznenog prostora zaobišla je braniče Zagreba i prevarila Rocu koji ju nije uspio zahvatiti na pravi način. Bilo je to u 53. minuti.

Nešto kasnije Puljani su izborili obećavajući slobodan udarac na 25 metara od gola. Na njihovu žalost, Križman nije uspio prebaciti "živi zid". Dodatni problemi za Zagreb nastali su u 68. minuti, kad je Vojtuš morao napustiti teren zbog ozljede. Umjesto njega u igru je ušao Ante Mitrović koji se nije najbolje snašao na lijevom boku u formaciji 3-5-2. Kako je vrijeme odmicalo, Istra je postajala sve opasnija. Tako je u 75. minuti Križman iz slobodnog udarca poslao loptu tek nekoliko centimetara izvan okvira gola.

Sedam minuta kasnije Sušić je odlično centrirao, stvorivši još jednu stopostotnu priliku za Rocu. Ovoga puta napadač gostiju nije bio u raskoraku, ali njegov udarac s pet metara zaustavio je Dominik Livaković. Preciznije, Roce je napucao loptu u njega. U 86. minuti Puljane je presjekla nova najstroža kazna. Ante Mitrović pimplao je u kaznenom prostoru, Ivan Zgrablić ga je srušio, a Burilo je opet pokazao na bijelu točku. Besart Abdurahimi dostojno je zamijenio Vojtuša u ulozi izvođača - 2:1. (Davor PETROVIĆ/Novi list)

Rezultati 19. kola Prve HNL: Lokomotiva - Cibalia 1:0, Hajduk - Inter 1:0

 


Podijeli: Facebook Twiter