Zagreb - Istra 1961 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svemu što je lijepo jednom dode kraj, pa je tako stigao i kraj pozitivnog niza Istre 1961 u 2012. godini. Nakon što na deset susreta, osam prvenstvenih i dva u Kupu, nisu osjetili gorcinu poraza, seriji je stigao kraj u Kranjcevicevoj ulici gdje su nogometaši Zagreba potpuno zasluženo svladali "zeleno-žute".

Eksperiment s velikom rotacijom igraca nikako se nije isplatio treneru Igoru Pamicu, cija je momcad nakon 13 minuta vec bila dva gola u zaostatku i tako je ova prica bila zakljucena, a da pravo nije bila ni zapocela.

Vec nakon cetiri i pol minute je domaci kapetan Hrvoje Štrok uzeo loptu i kao iz svojih najboljih dana naslagao trojicu pulskih obrambenih igraca kao da je na treningu, ušao u kazneni prostor i špicom s desetak metara gurnuo loptu pored istrcalog Prskala. Uspio je pulski cuvar mreže dotaknuti loptu, no nedovoljno da joj promijeni smjer i ona je od stative lagano ušetala u mrežu.

Još se gosti nisu ni oporavili od pocetnog šoka, a stigao je novi hladan tuš. Istina, drugom pogotku Zagreba prethodila je akcija kod koje su Puljani reklamirali da je Treboticu lopta izišla u aut, no s time se nije složio pomocni sudac Mendušic, a njegovu je sugestiju uvažio glavni djelitelj pravde Matoc.

Stoga se igra nastavila i domacin je izborio korner koji je izveo Štrok, Prskalo je ostao ukopan na gol-crti, dok je Alen Pamic bio neoprezan i dozvolio Pavlovicu da mu izmakne pažnji te s pet metara neometan "zakuca" loptu u mrežu.

Utakmica 26. kola Prve hrvatske nogometne lige. Stadion NK Zagreb. Gledatelja: 500. Sudac: Marko Matoc (Zaprešic). Pomocnici: Mendušic (Vinkovci) i Fegeš (Nedelišce). Strijelci: 1:0 Štrok (5'), 2:0 Pavlovic (13'). Žuti kartoni: Pavlovic, Pelaic (Zagreb), Stranatic (Istra 1961).

ZAGREB:
Vidakovic, Pelaic, Pavlovic, Oršulic, Štiglec, Trebotic, Štrok (od 78. Zadro), Maleš, Šovšic, Abdurahimi (od 75. Dedic), Medic  (od 63. Mitrovic).

ISTRA 1961
: Prskalo, Horvat, Maric, Stranatic, Milic, Batarelo (od 46. Bacelic Grgic), Andelkovic, Pamic, Havojic, Ottochian (od 46. Križman), Roce (od 28. Belle). (Ivica CEROVAC)

Ostali rezultati 26. kola
Petak:
Dinamo - Zadar 1:1 (Krstanovic 76/ Mršic 40)
Inter - Lucko 1:1 (Oršic 72 / Šaric 90+1)
Subota: Osijek - Hajduk 2:1 (Peroševic 24, Šorša 51/ Neretljak 44)
Cibalia - Šibenik 5:1 (Tomic 15, Kresinger 30, Koledic 38, 69, Pavlicic 90+2/ Vuk 3)
Slaven Belupo - Lokomotiva 3:1 (Vugrinec 31, Gregurina 54, Glavica 70/ Brozovic 90+1)
Split - Rijeka 2:0 (Vitaic 63, Cop 70) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter