Zagreb - Istra 1961 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši "Istre 1961" vratili su se s bodom iz Zagreba nakon što su odigrali 1:1 s istoimenim domacinom u susretu 21. kola Prve HNL.

Podjela bodova u Kranjcevicevoj definitivno je teže pala «Zagrebovom« treneru Igoru Štimcu nego njegovom nekadašnjem kapetanu iz «Hajduka« i sadašnjem kolegi na klupi «Istre 1961« Zoranu Vulicu. Naime, uoci utakmice Štimac je najavljivao juriš na pobjedu vrijednu izlaska iz opasne zone na rubu drugoligaškog ponora.

Domace ambicije doživjele su težak udarac vec u 11. minuti, nakon prve, zadnje i jedine suvisle akcije Puljana u prvom dijelu. Šehic je inteligentno gurnuo povratnu loptu do Armenda Alimija, a ovaj je ekspresno uputio centaršut na vrh peterca, gdje je usamljeni Mathias Chago samo morao napraviti trzaj glavom - 0:1.

Nakon odmora «Zagreb« se konacno trgnuo, a nagrada za trud stigla je u 56. minuti, kada je Abdurahimi uputio precizan centaršut za Gorana Ljubojevica u srcu kaznenog prostora. Lisjak je pokušao spasiti stvar istrcavanjem, ali njegov pokušaj intervencije okoncan je zabijanjem u stasitog centarfora koji je djelic sekunde prije toga skrenuo loptu prema mreži - 1:1.

Stadion u Kranjcevicevoj. Gledatelja: 700. Sudac: Gerek (Zabok). Pomocnici: Novosel (Vrbovec), Galovic (Slavonski Brod). Strijelci: 0:1 Chago (11'), 1:1 Ljubojevic (56'). Žuti kartoni: Stupic, Švrljuga, Stranatic (Istra 1961).

ZAGREB:
Škoric, Celjak (od 66' Krstanovic), Tokic, Ivankovic, Špicic, Oršulic (od 78' Novosel), Jugovic, Abdurahimi, Vugrinec, Šovšic, Ljubojevic.

ISTRA 1961:
Lisjak, Markovic (od 45' Švrljuga), Pauletic, Stranatic, Kacic, Alimi, Chago, Andelkovic, Bodrušic (od 62' Župan), Stupic (od 90' Tadic), Šehic.


Podijeli: Facebook Twiter