Zagreb: Humanitarno grudanje Bandića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao se u izbornoj godini humanitarno izgrudati. Akcija "Grudanje Bandića" organizirana je ne bi li se skupio novac za beskućnike u Kosnici. Grude su prigodno prodavane za 15 kuna ili, tko je htio paket gruda, tri grude za 30 kuna.

Događaj humanitarne naravi i nadrealnog karaktera na Zrinjevcu je uveličao i Batman. Organizatorima, Soundset Plavom i Crvenom križu, inspiraciju za grudanje gradonačelnika dao je sam gradonačelnik svojom izjavom danom za nedavnih velikih snjegova u Zagrebu da će "pojesti snijeg" i njegovom usporedbom s Batmanom koji u zraku hvata pahulje veličine dječje glave.

Bandića, Batmana i dvojicu novinara Soundset Plavog moglo se, kao kakve cirkuske atrakcije u ograđenom prostoru, grudati više od pola sata, a osim nekoliko pojedinaca koji su višekratno na štandu kupovali grude i iskazivali žar u gađanju gradonačelnika, većina je grudača bila prilično blagonaklona prema njemu.

Bandić je, što je sasvim očekivano kad je o njemu riječ, odbio ponuđenu mu zaštitu u obliku kacige i skijaških naočala i odlučio nezaštićen istrpjeti grudanje jer, kako je rekao "ja sam navikao na batine". Ipak, sebi je priuštio da najvećom i najskupljom grudom, vrijednom okruglih stotinu kuna, gađa glavnog urednika Soundset Plavog.

Od ove, i za Bandićeve dosege neuobičajene akcije, ipak će biti neke koristi, barem za beskućnike, a njen propagandni učinak vidjet ćemo na lokalnim izborima treće nedjelje u svibnju. (T. PONOŠ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter