Zagreb: Hrvatski rukometaši dočekuju Mađarsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sendviču dviju utakmica s Mađarskom, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj, hrvatski izbornik Slavko Goluža održao je konferenciju za novinare na kojoj je potanko secirao četvrtak i poraz u Veszpremu (18:20), ponudivši usput recept za sutrašnji okršaj u Areni Zagreb (18.30 sati).

- Mi smo Mađarima olakšali situaciju, zato što nismo reagirali na pravi način. Naš protok lopte nije bio dovoljno brz. Zbog toga smo često bili u prekidu, a moram reći i da smo imali i dosta ishitrenih šuteva. Stvarno ne pamtim kad smo posljednji put promašili tri penala - rekao je Goluža.

Uz zahvalu navijačima koji su potegnuli do Veszprema, Goluža je napomenuo da su Mađari napravili pauzu u prvenstvu, kako bi se što bolje pripremili za dvije utakmice s Hrvatskom.

Kad je u pitanju večerašnji obračun s Mađarskom u Areni Zagreb, izbornik ne dvoji da će njegove trupe pružiti puno bolju partiju.

- Moramo poboljšati protok lopte i širiti ih sve dok se negdje ne otvori rupa. Ma, recept za pobjedu su obrana i trka od prve do zadnje minute. To, i ništa drugo - objasnio je izbornik. (D. PETROVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter