Zagreb: Glavni kolodvor se zatvara na 10 dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog završne faze izmjene signalno-sigurnosnog uređaja na Glavnom kolodvoru u Zagrebu željeznički promet će u cijelosti biti obustavljen od petka, 1. ožujka, u 23 sata do ponedjeljka, 11. ožujka, u 4 sata, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture te su naveli da će u tom razdoblju na snazi biti posebna regulacija željezničkog prometa.

Uvođenje signalno-sigurnosnih uređaja na zagrebačkom Glavnom kolodvoru investicija je vrijedna 12,6 milijuna eura, od čega je 85 posto nepovratnih sredstava EU-a, a 15 posto iz državnog proračuna.

U tijeku je intenzivno informiranje korisnika željezničkih usluga o načinu organizacije prometa, a svi zainteresirani opširne informacije mogu naći i na internetskoj stranici www.hznet.hr te na lecima i plakatima na kolodvorima i stajalištima.

HŽ Infrastruktura ne može dalje odgađati rok za početak radova jer nakon tih radova slijede intenzivni radovi na prugama u zagrebačkom željezničkom prstenu, ističu u tvrtki.

Naime, odmah nakon završetka radova u Zagrebu počinje remont dionice Glavni kolodvor - Zagreb Klara, vrijedan 80 milijuna kuna.

Pripremni radovi na toj dionici počinju 13. ožujka, a tijekom ljeta su planirana i dva velika remonta na dionicama Velika Gorica - Turopolje (vrijednosti 109 milijuna kuna) i Borongaj - Dugo Selo (vrijednosti 280 milijuna kuna).

Ta dva remonta izazvat će nešto veće poteškoće u tijeku prometa te su stoga i planirani za ljeto, kada je frekvencija putnika, osobito dnevnih migranata (radnika, učenika, studenata), smanjena, ističu iz HŽ Infrastrukture. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter