Zagreb: Darko Zadro ubio muškarca u kladionici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Problematicni odvjetnik Darko Zadro u srijedu je u zagrebackoj kladionici ustrijelio muškarca koji je došao ispuniti listic. Ubojstvo se dogodilo oko 13.30 sati u kladionici Fortuna u Trakošcanskoj ulici 2.

Nakon što je ispalio nekoliko hitaca u potpuno nepoznatog covjeka, nastavio je bauljati po ulici, vitlajuci pištoljem. Navodno je prijetio da bi mogao još nekoga ubiti. No, na kraju je ipak sjeo u obližnji kafic gdje je odložio oružje. Prije nego što je stigao pobjeci, pojavila se policija te je ubrzo uhicen i priveden u postaju.

Do kasno poslije podne u kladionici je trajao policijski ocevid. Istražitelji su na stolu kafica u kojem je Zadro bio cesti gost pronašli pištolj kojim je pucao.



Neki od susjeda tvrde da je posljednjih dana Zadro prijetio da bi mogao ubiti svakoga tko mu se zamjeri te se hvalio pištoljem što ga je nabavio. I njegovi poznanici iz rodnih Vinkovaca, do kojih je vrlo brzo stigla vijest o ubojstvu u zagrebackoj kladionici, tvrde da je u posljednje vrijeme bio izuzetno nasilan.

- Svima s kojima je imao neki nesporazum od ranije prijetio je ubojstvom, prepricali su nam Zadrini znanci iz Vinkovaca.

Svoj suludi naum problematicni odvjetnik u srijedu je ocito i realizirao, a životom je platio nedužan muškarac koji se u krivo vrijeme zatekao na krivom mjestu. Buduci da je samo navratio ispuniti kladionicarski listic, uz sebe nije imao osobne dokumente pa je utvrdivanje njegovog identiteta potrajalo.



Rijec je 32-godišnjem Jakši D., košarkaškom treneru, kojeg je Zadro izrešetao s nekoliko hitaca.

Sve se to odigralo pred ocima zaposlenice kladionice koja je uspjela pozvati policiju, no do tada je Zadrin krvavi pir vec bio gotov. Vidno potresenu mladu ženu, pred cijim je ocima nedužni covjek smaknut, odvezla je ekipa Hitne pomoci.

Zadrinom ponašanju, tvrde svi koji ga znaju, zasigurno je kumovala njegova dugogodišnja ovisnost o drogi. Prave "kokainske seanse" znao je priredivati u kaficu u Trakošcanskoj ulici u blizini svog stana. Naime,  Zadro živi u zgradi u kojoj se nalazi kladionica gdje je pocinio ubojstvo, a neki susjedi tvrde da se žalio na buku iz prizemlja pa je s pištoljem sišao u prizemlje.

Susjedi su culi nekoliko ispaljenih hitaca i nakon toga ubrzo policijske sirene. Samom ubojstvu svjedocila je tek djelatnica u kladionici. (Ana RAIC-KNEŽEVIC/Novi list, Goran Jakus/PIXSELL)


U Porecu ga prije tri godine ranio klijent

Darko Zadro u žižu javnosti je došao kad ga je angažirala Mirjana Pukanic, koju je zastupao u brakorazvodnoj parnici protiv pokojnog Ive Pukanica. Baš ga je ubijeni novinski magnat prvi prozvao kao narkomana ne baš mnogo prije svoje smrti. Tvrdio je da je Zadro od njega utjerivao dug koji je njegova supruga napravila uzimajuci kokain te je tvrdio da odvjetnik obavlja prljave poslove za neke dilere.

Zadro je u ožujku 2008. sudjelovao u vatrenom incidentu u Porecu u kojem je i ranjen. On i još jedan poznanik Crnih kronika, Stipe Ringwald, navodno su napali Zadrina klijenta Hrvoja Vincetica. On je otvorio vatru prema njima i pogodio Zadru u trbuh.

Ringwalda i Zadru veže još jedna epizoda. Naime, kada je Ringwald 2006. na Hvaru isprebijao par Britanaca, policiji je mjesec dana bio nedostupan. Na kraju je pronaden u vinkovackoj kuci Darka Zadre. Posljednji eksces Zadro je imao 2009. kada je slao prijetece SMS-ove svojoj obitelji.

Ženi, majci i ocu je iz bolnice, gdje je bio zbog slomljene noge, mobitelom slao prijetnje da ce ih pobiti. Nakon izlaska iz bolnice je pritvoren. Zadro je nogu slomio jer je pod utjecajem opijata skocio s balkona svog stana. Šepajuci, nakon pada je došao do prvog susjeda i skocio i kroz njegov prozor. (D. Ra./Novi list)


Nedavno branio dilera

Odvjetnika Zadru smo posljednji put vidjeli prije nešto više od tri mjeseca. Tada je na Županijskom sudu u Zagrebu na sudenju zastupao optuženog dilera. U sudnici je ostavljao dobar dojam. Nije briljirao pravnickim znanjem, no vrlo se ugladeno ponašao i pristojno izgledao. Ni sudsko vijece nije imalo primjedbi na njegovo ponašanje. Iznenadujuca je, doduše, bila cinjenica da je nakon svega još uvijek aktivan kao odvjetnik. (A. R. K./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter