Zagreb: Bandić šumom, zakon drumom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je na gradskoj tribini o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, održanoj u OŠ Mate Lovraka i Čučerje u Gornjoj Dubravi, istupio van svoje trenutne funkcije i umjesto da se drži teme  - pozvao građane da na predstojećim lokalnim izborima glasaju za njega!

"Vaša je zadaća da do 30. lipnja predate zahtjev za legalizaciju i da 19. svibnja izađete na izbore i glasate za Milana Bandića za gradonačelnika i listu Milana Bandića", rekao je ne trepnuvši. Na taj je način uzurpirao društveni prostor i prekršio Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, koji u članku 16. izričito kaže da je korištenje ureda, opreme i vozila u državnom i lokalnom vlasništvu za bilo koji oblik promidžbe političkih stranaka zabranjeno za bilo koje izbore.

Gradonačelnika su "s rukama u pekmezu" uhvatili aktivisti Građanske akcije, koji su skup snimili te snimak objavili na YouTubeu. Na snimku se može jasno čuti i vidjeti Bandićev poziv biračima. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter