Zagor i ekipa prodani za 170.000 kuna!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mimo svih prica o krizi, restrikciji i preživljavanju, tocno 170 tisuca i jednu kunu iznosila je posljednja, najviša cijena po kojoj je na domacem aukcijskom portalu Aukcije.hr jedan Zagrepcanin uspio prodati svoj komplet originalnih stripova Zlatne serije i Lunovog Magnusovog stripa, u kojima su izmjenjuju strip-junaci Zagor, Komandant Mark, Veliki Blek, Kit Teller, Mister No, Tex Viler…

Zlatna serija sadrži brojeve od 1. do 1.103., a Lunov Magnus strip od prvog do 997. broja, a kad se prodajna cijena podijeli s nešto više od dvije tisuce primjeraka, proizlazi da je svaki primjerak stripa, poput povoljnijeg CD-a, koštao 85 kuna. Svi su stripovi dobro ocuvani i upakirani u vrecice.



Nadmetanje je pocelo prije sedam dana, pocetna cijena iznosila je 45.000 kuna, a u aukciji je sudjelovalo sedam strastvenih kolekcionara stripova.

Aukciju je pratilo dosta znatiželjnika, a prostor rezerviran iskljucivo za pitanja prodavatelju postao je iz dana u dan svojevrsni forum na kojemu su se pojavili zanimljivi, na trenutke vrlo duhoviti komentari.

Pojedini ljudi osporavali su da su stripovi originalni, no više je onih koji su tvrdili da je rijec o vrlo vrijednoj kolekciji, izražavali respekt i vlasniku i buducem kupcu zbirke, a jedan je uvjeravao da je na podrucju bivše Jugoslavije još desetak takvih kompleta, ali ne i tako sacuvanih. Drugi je, pak, ustvrdio da je nedavno ocuvaniji komplet prodan za primjereniju, 5.000 eura nižu cijenu, dok je najsmješniji glasio ovako: "Jel' može zamjena za garsonijeru u Sisku? A, joj, da, ako prodam garsonijeru, nemam gdje držati stripove."


Podijeli: Facebook Twiter