"Zagonetnom dječaku" glavna nagrada u Njemačkoj

Ekipa filma 'Zagonetni dječak' (M. ANGELINI/arhiva)
Ekipa filma 'Zagonetni dječak' (M. ANGELINI/arhiva)

Film za djecu "Zagonetni dječak" redatelja Dražena Žarkovića, drugi film iz serije o Koku, nastale po proslavljenim romanima Ivana Kušana, osvojio je glavnu nagradu na 21. međunarodnom festivalu dječjih filmova Kikife, najvećem i najvažnijem filmskom događaju za djecu u južnom dijelu Njemačke, izvijestio je producent filma, zagrebačka Kinorama.

Nagradu dodjeljuje peteročlani dječji žiri, u dobi od jedanaest do trinaest godina, koji je ove godine izdvojio film o Koku kao najbolji u natjecateljskom programu pa su glavni glumac Antonio Parač, redatelj Dražen Žarković i producentica Ankica Jurić Tilić pozvani na svečano otvorenje sljedećeg izdanja festivala, u ožujku 2015., na kojem će im biti uručena ta nagrada.

"Zagonetni dječak" priča je o domišljatom i spretnom 14-godišnjaku Koku koji, uz pomoć prijatelja, rješava misterije. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i čezne za pustolovinama, a njihovu pažnju privuče novi učenik koji se neobično ponaša. Zajedno s Marijanom, prijateljicom iz razreda, korak po korak oni će razotkriti njegovu dobro čuvanu tajnu. Uz Antonija Parača glume još Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić.

Film je snimljen u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinancirao ga je Hrvatski audiovizualni centar. U tijeku je snimanje trećeg filma iz iste serije, "Ljubav ili smrt", koji će publici biti predstavljen ove jeseni.

Njemački festival Kikife održao se od 27. do 30. ožujka u gradu Schwabisch Gmuend. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter