"Zagonetni dječak"i "Sretan do kraja"

Protagonisti "Zagonetnog dječaka" u pulskom tunelu Zerostrasse (M. ANGELINI)
Protagonisti "Zagonetnog dječaka" u pulskom tunelu Zerostrasse (M. ANGELINI)

"Vrlo je zanimljiv bio rad na filmu 'Zagonetni dječak', puno sam čitala, pripremala se, jer ne radi se jednostavno o tome da uzmemo jedan roman i da ga prilagodimo za snimanje. Umetnuti su neki novi dijelovi dramaturškog zapleta, a najteže mi je bilo osmisliti akcijske scene", kazala je Hana Jušić, scenaristica filma "Zagonetni dječak", na konferenciji za novinare u pulskoj Zajednici Talijana.

Dražen Žarković, redatelj filma koji se večeras prikazuje u pulskoj Areni, kazao je da je na setu bilo puno djece, koji su se sjajno slagali te da je to bilo divno iskustvo.

U filmu glume Antonio Parač, Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić, a svi su vrlo zadovoljni tim iskustvom.

Antonio Parač iliti Koko kazao je da se sada u odnosu na prvi film puno lakše snašao u svemu, no ovoga su mu puta najteže bile scene pune akcije, koje nisu bile uvijek lake za izvesti.

U planu je čitav serijal o dječaku Koku, a idući će film biti "Uzbuna na Zelenom Vrhu".

"Sretan do kraja" naslov je filma Matevža Luzara, a riječ je o manjinskoj koprodukciji, slovensko-hrvatskoj, čiji su protagonisti prisustvovali konferenciji za novinare u Zajednici Talijana. Ovaj film progovara o trećoj životnoj dobi, dok je redatelj, zanimljivo, rođen 1981. godine.

- To je jedna prilično zanimljiva i aktualna tematika, koja se tiče cjelokupne populacije. Bilo je vrlo zanimljivo raditi film o starijima, a snimali smo i u staračkom domu, gdje smo silno razveselili korisnike. Kada smo posjetili dom, korisnicima kao da smo unijeli neku nadu, kazao je Luzar. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter