"Zagonetni dječak" najgledaniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film "Zagonetni dječak", nova ekranizacija književnih pustolovina dječaka Koka u režiji Dražena Žarkovića, bio je najgledaniji film u domaćim kinima proteklog vikenda, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Film "Zagonetni dječak" u redovnoj kinodistribuciji diljem Hrvatske je od četvrtka, 28. veljače i dosad ga je pogledalo 11.617 gledatelja. Ukupni ostvareni utržak na kinoblagajnama u vikendu otvaranja je 309.230 kuna.

"Zagonetni dječak" film je o grupi četrnaestogodišnjaka koji rješavaju misterij i u isto vrijeme otkrivaju što znači biti odrastao. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i željan je avanture. U školi, pažnju dječaka privlači novi, zagonetni učenik koji se čudno ponaša. Zajedno s prijateljicom iz škole, Marijanom, kreću u avanturu na kraju koje će se otkriti pomno čuvana tajna novog učenika.

Glavnu ulogu Koka tumači Antonio Parač, a ostatak glumačke ekipe čine Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić. Film je nastao u produkciji Kinorame, u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa MEDIA.

Gledanošću "Zagonetni dječak" nastavlja uspjehe domaćih filmova na kinoblagajnama u proteklih nekoliko mjeseci.

Njegovog prethodnika, film "Koko i duhovi" u kinima je pogledalo 86.000 gledatelja. Film "Svećenikova djeca" Vinka Brešana prošloga je mjeseca zaradio titulu najgledanijeg hrvatskog filma u 21. stoljeću, a do danas ga je pogledalo gotovo 160.000 gledatelja. Romantična komedija "Sonja i bik" redateljice Vlatke Vorkapić otvorila je krajem prošle godine rekordni utršak desetljeća, a dosad ga je vidjelo gotovo 100.000 gledatelja, priopćio je HAVC. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter