Zadranka Meri Matešić na čelu HTZ-a

Meri Matešić na čelu Hrvatske turističke zajednice (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Meri Matešić na čelu Hrvatske turističke zajednice (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Ono što se u turističkim krugovima nagađalo posljednjih dana na kraju se i obistinilo: Zadranka Meri Matešić naslijedila je Dubrovčanina Niku Bulića na funkciji direktora Hrvatske turističke zajednice. Matešić, koja je do danas vodila predstavništvo nacionalne turističke organizacije u Londonu, pokazala se najboljom od 14 kandidata koji su se javili na natječaj za to mjesto, a među kojima je bio i sam Bulić.

Odluku o njenom imenovanju Turističko vijeće, pod predsjedanjem resornog ministra Veljka Ostojića donijelo je jednoglasno na sjednici u Zagrebu.

"Prije svega, zahvaljujem ministru Ostojiću na ukazanom povjerenju i časti. Ispred nas je izazovno razdoblje i daljnje pozicioniranje Hrvatske na europskom i svjetskom tržištu te restrukturiranje sustava s ciljem postizanja učinkovitosti rada na svim razinama. Zahvaljujem i dosadašnjem direktoru, svim suradnicama i djelatnicima, i radujem se budućim poslovnim izazovima.

Čeka me puno posla, prije svega utvrđivanje programa rada i implementacija operativnog marketing plana, kao i odrađivanje londonskog turističkog sajma WTM koji pokreće seriju sajmova te predstavlja važnu nacionalnu i svjetsku prezentaciju", izjavila nam je nova direktorica, koja se u Londonu priprema upravo za taj sajam.

Naime, Matešić će ostati u Londonu do početka studenog, kada se održava spomenuti sajam, budući da je ipak riječ o najvećem britanskom turističkom sajmu, ali i jednom od najvećih svjetskih burzi koje najavljuju trendove putovanja za narednu godinu. Novu će funkciju u Zagrebu preuzeti nakon toga.

Meri Matešić rođena je 1974. u Zadru, gdje je završila gimnaziju te Studij kulture i turizma na Filozofskom fakultetu i stekla zvanje diplomirani turistički komunikolog. Radno iskustvo u turizmu stjecala je od 2001. do 2002. godine u zadarskoj turističkoj agenciji Interalfa i na recepciji hotela Puntamika, a od 2003. do kraja 2007. na rukovodećim poslovima - kao pomoćnik voditelja prodaje i rezervacija, rukovoditelj prodaje i rezervacija te kao direktor prodaje i marketinga u Falkensteiner Hotelima Borik u Zadru. Od siječnja 2008. godine direktorica je predstavništva HTZ-a za Veliku Britaniju.

Inače, od 14 pristiglih kandidatura, osam ih je udovoljilo. Među njima je uz već spomenutog Bulića, koji je jedini otvoreno i javno najavljivao svoju ponovnu kandidaturu, i Ninoslav Vidović, direktor marketinga i prodaje u rovinjskoj Maistri.

Uvjete je zadovoljio i Kristijan Staničić, direktor crikveničkog hotelijera Jadran u stečaju, Markito Marinković iz TZ-a Bol, zatim Leo Urlić iz Valamara, nekadašnja direktorica predstavništva HTZ-a u Zuerichu Nevenka Fuchs i Miroslav Horvat. Šest kandidata nije udovoljilo uvjete, i to Tina Pencinger, Berislav Janković, Vlatko Gladović, Ranko Ilić, Albert Mendica i Marko Zebić. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter