Zadranin progutao heroin, Rijecaninu pritvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je istarska policija u utorak vrlo šturo izvijestila da je protekle nedjelje u Labinu zaplijenila 71 gram droge i zbog toga kriminalisticki obradila 25-godišnjaka iz Rijeke i 37-godišnjaka iz Zadra, u cijim je tijelima pronadena droga, u srijedu smo doznali da droga nije pronadena kod njih, vec kod 32-godišnjeg Zadranina.

Policija, naime, u utorak nije željela reci o kojoj vrsti droge je rijec, a niti u cijem je i u kojem dijelu tijela pronadena. Osim toga, 32-godišnjeg Zadranina policija uopce nije spominjala, ali doznali smo da je, prema nalogu istražnog suca Županijskog suda u Puli, upravo on bio upucen u bolnicu radi pregleda.

Policija je naime posumnjala da je progutao paketic s heroinom, a ocito je da je droga nadena tim pregledom. No, s obzirom na informaciju koju smo dobili od Županijskog suda u Puli, cini se da je uloga 32-godišnjeg Zadranina u pocinjenju kaznenog djela zloporabe droge bila sporedna.

Naime, od glasnogovornice suda Edvine Draguzet doznajemo da je policija istražnom sucu Županijskog suda u Puli 4. prosinca prepratila 25-godišnjeg Rijecanina te 32-godišnjaka i 37-godišnjaka iz Zadra. Istražni sudac je nakon ispitivanja pustio dvojicu Zadrana da se brane sa slobode, dok je zbog opasnosti od ponavljanja djela 25-godišnjem Rijecaninu odreden 30-dnevni pritvor.

Iz te cinjenice daje se naslutiti da je droga pripadala upravo Rijecaninu, ali ju je, možda u strahu od policije, koja ih je zaustavila u Labinu, progutao 32-godišnji Zadranin. No ta nagadanja policija tek treba rasvijetliti, kao i to gdje je i od koga nabavljen heroin i koje mu je bilo krajnje odredište.

Valter Opašic iz PU istarske izjavio je u srijedu da je pronadeni heroin poslan u Zagreb na vještacenje te da se kriminalisticko istraživanja ovog slucaja nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter