Zadovoljni i bez domaće pobjede

Marcel Heister i Miloš Vidović (D. ŠTIFANIĆ)
Marcel Heister i Miloš Vidović (D. ŠTIFANIĆ)

U pet godina od ulaska u prvoligaško društvo splitski RNK iz Pule je ''pokupio'' čak sedmoricu igrača što je svakako raritetan podatak, ali i faktor sve opipljivije netrpeljivosti dvaju klubova koji su se između sudskih sastanaka susreli i u proteklom kolu Prve HNL.

Ipak, na zelenom travnjaku Splićani već isto toliko utakmica, dakle sedam, nisu zadobili satisfakciju nogometne pobjede na jugu Istre.

Svjedočili smo kroz nedjeljnu utakmicu trenucima nervoze, neki od ''bivših'' su nastupili korektno (Blagojević, Woon), onaj oko kojeg se spori (Franjić) nije ni doputovao, kao što zbog odsustva Istrinog čelništva nije došlo ni do novog susreta klupskih rukovodstava, pa se tako nakon 90 minuta sportskog nadmetanja u potpunom miru mogu analizirati i u obzir uzeti samo i jedino događanja na terenu.

Split je u Pulu došao s osjetnim rezultatskim zamahom i bez lažne skromnosti morao preuzeti ulogu favorita protiv nedefiniranog domaćina. Razlika nastupajućih trendova u klubovima koji su nedavno doživjeli trenersku smjenu, kao i razlika u zaokruženosti igračkog kadra, sugerirala je prednost Splićana i nudila im veće šanse za uspjeh u ovom susretu. Ta simbolička prednost i doslovno je provedena već ''iz svlačionice'', ali ju je Istra 1961 uspjela neutralizirati, igrom i rezultatom, te navesti trenera gostiju na jednostavan zaključak – i bod je dobar.

Je li bod dobar i domaćinu? Uzevši u obzir navedene i sve ostale okolnosti, teško se može reći da nije. Temeljna je postavka pred završna četiri kola do zimske stanke, u kojima se Puljani sastaju s tri od četiri prvoplasirane momčadi, bila takva da je ključno ubilježiti što manje poraza. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter