Zadnji sat Stare godine kao pod zracnom opasnošcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labin je u zadnjem satu Stare godine izgledao kao da je netom oglašena zracna opasnost: na ulicama nigdje nikoga.

Grad u kojem izostanak organiziranog doceka izrasta u cvrstu tradiciju, dugo ce pamtiti ovu silvestrovsku noc jer njenu ce pustoš jedno sutra biti doista teško nadmašiti.

Da se gradani nisu propisno isprsili u nabavci vatrometa, koji su u ponoc bljesnuli sa svih strana, covjek bi pomislio da je pobrkao datume.

Nerijetki su Labinjani, valjda iz obijesti što doma nemaju programa, pohitali opaliti podnevni vritnjak 2011. u Fužine, a ceste opcije za provodenje najlude noci, osim one u krugu obitelji, bile su privatne zabave po konobama te odlasci u Opatiju ili Rijeku.



U Labinu je radio samo jedan kafic, Astoria na Katurama. Tamošnjih 20-ak gostiju bili su pravo rješenje za osvježenje: za zabavu im je bila dovoljna dobra volja, muzika iz jukeboxa te raspoložene konobarice Renata i Tena.

Originalni docek imao je mladi par iz Zagreba: turisti Ivana i Tomislav, jedine duše koje smo zatekli u Rapcu, u 2012. ušli su - pecajuci s rive!

- Datumi nam ne znace ništa, ne moramo po njima odredivati kada cemo se zabavljati, kratko nam je kazao Tomislav, pasionirani ribic u potrazi za novogodišnjim brancinom.

U tri hotela rabacke Maslinice organizirana je zabava za 900 gostiju, medu kojima prednjace Talijani.


Podijeli: Facebook Twiter