Zadnji film Rivera Phoenixa mogao bi biti završen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamnaest godina nakon smrti telentiranog americkog glumca Rivera Phoenixa, nizozemski redatelj George Sluizer izjavio je da ce završiti film Dark Blood, dramu koju je snimao s Phoenixom u trenutku njegove smrti od srcanog udara izazvanog koktelom narkotika 1993. godine, objavio je casopis The Hollywood Reporter.

Nakon Phoenixove smrti, Sluizer je uzeo snimljeni materijal i sakrio ga iz straha da ce biti uništen. Sada je montirao snimke i vjeruje da s nekoliko prilagodbi, poput korištenja nasnimljenog glasa, može završiti film i pripremiti ga za objavu. U trenutku Phoenixove smrti do kraja snimanja ostalo je samo 11 dana.

Sluizer je izjavio da za nasnimavanje glasa namjerava pitati Riverova brata Joaquina Phoenixa. "Njihovi su glasovi vrlo slicni", rekao je redatelj za THR, koji je cijelo vrijeme od Riverove smrti bio u kontaktu s njegovom obitelji. Tako bi se moglo dogoditi da gledatelji u nekoliko kadrova gledaju Rivera, a slušaju Joaquina, dobitnika Zlatnog globusa za ulogu Johnnyja Casha u filmu "Hod po rubu".

Prije nagle smrti u 23. godini, River Phoenix bio je smatran jednim od najtalentiranijih mladih americkih glumaca, zajedno s Johnnyjem Deppom, Christianom Slaterom i Keanuom Reevesom. Glumio je u filmovima "Ostani uz mene", "Obala komaraca", "Moj privatni Idaho" i "Uhode". Za film "Na kraju snaga" Sydneyja Lumeta bio je nominiran za Oscara i Zlatni globus za sporednu ulogu.

River Phoenix umro je na ulici ispred hollywoodskog nocnog kluba Viper Rooma, tada u vlasništvu Johnnyja Deppa, od fatalne kombinacije narkotika. S njim u društvu bili su, i svjedocili njegovoj smrti, njegova djevojka Samantha Mathis, dvije godine mlada sestra Rain i cetiri godine mladi brat Joaquin.


Podijeli: Facebook Twiter