Zadarski razbojnik opljačkao i OTP banku u Balama?

OTP banka u Balama opljačkana je u siječnju (M. SARDELIN)
OTP banka u Balama opljačkana je u siječnju (M. SARDELIN)

Prema policijskim informacijama, pljačkaš OTP banke u Balama uhićen je u Zadru u četvrtak navečer u potjeri nakon pljačke mjenjačnice. Sumnjiči se da je u zadnje dvije godine počinio 13 razbojstava u raznim novčarskim ustanovama, iz kojih je odnio gotovo 300 tisuća kuna, a moguće je da je u Istri počinio više razbojstava.

Razbojstvo u OTP banci u Balama dogodilo se 29. siječnja u 18.30 sati na Trgu La Musa. Maskirani pljačkaš je u poslovnicu ušao naoružan automatskom puškom te je razoružao 22-godišnjeg zaštitara banke, oteo mu službeni pištolj, a potom je zaprijetio i djelatnici te zatražio novac. Nakon što mu je dala novac, razbojnik je pobjegao. Istragom će se utvrditi je li isti razbojnik opljačkao početkom veljače poštanski ured u Barbanu, ali i IKB u Višnjanu u prosincu, kada je ranio zaštitara. Bježeći iz banke jednoj je osobi oteo automobil.

Policija je objavila njegovu fotografiju, ali ukoliko se radi i 32-godišnjaku koji je pri razbojstvima koristio masku, onda je njegov pravi identitet na kameri ostao skriven. Naime, navodno je mladić uhićen u Zadru pri posljednjoj pljački na licu imao gumenu masku. (Hina/S. B. I.)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE.


Podijeli: Facebook Twiter